Persconferenties op rustdag: Grote woorden van CSC
dinsdag 15 juli 2008 om 22:39

Persconferenties op rustdag: Grote woorden van CSC

“We zijn compleet, alleen Frank Schleck komt een seconde later.” Zo begon de eerste persconferentie van vandaag, de persvoorlichte van CSC was om 10 uur ’s ochtends blijkbaar al scherp genoeg.

De ploeg had verder bekend nieuws: “Wij zijn nergens bang voor. Angst moet je hebben voor een atoombom.”, aldus teammanager Riis en dus moet er worden aangevallen in de Alpen. Verder noemden Carlos Sastre en Frank Schleck Menchov als grote favoriet voor de eindzege.

De Rus bleef hier zelf nogal koel onder, maar er is zelfs vreugde van zijn gezicht af te lezen als er een Russische journaliste blijkt te zijn. Zo werd het toch nog een memorabele dag; Denis Menchov die emotie toont.

Cadel Evans vertelde ontspannen over hoe hij het allemaal zag: “Misschien is het wel een voordeel dat de eerste vijf renners op minder dan een minuut van elkaar staan in het klassement. Want een aanval is nu ook een aanval op vier anderen, niet alleen op mij.” En ook over hoe hij gisteren bij de huldiging iets teveel zag: “Je hoort natuurlijk de vips een handje te geven, maar ik keek alleen maar naar de Aussie’s voor me, met hun vlaggen en boksende kangoeroe’s op hun hoofd, en stapte aan de verkeerde kant van het podium af.”

Weinig schokkends dus, behalve de persconferentie van de enige ploeg die niet meerijdt, Tinkoff, maar daar is al eerder over bericht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.