Petacchi genoemd in dopingzaak dokter Schmidt

dinsdag 14 mei 2019 om 23:29
Petacchi genoemd in dopingzaak dokter Schmidt

Alessandro Petacchi in de Bayern Rundfahrt 2012 - foto: Cor Vos

De naam van Alessandro Petacchi (45) wordt gelinkt aan de dopingzaak rondom de omstreden dokter Mark Schmidt. Dat melden Le Monde en Corriere della Serra. De Italiaan ontkent iedere betrokkenheid bij Operation Aderlass.

Voormalig topsprinter Petacchi wordt ervan verdacht in de nadagen van zijn carrière aan bloeddoping te hebben gedaan. Hij zou twee jaar klant zijn geweest bij Schmidt, die afgelopen februari opgepakt werd in Erfurt. Schmidt lijkt de spil te zijn in een groot, Europees dopingnetwerk.

2012 en 2013
Meerdere bronnen laten aan de Italiaanse en Franse kranten weten dat Petacchi in 2012 en 2013 bloedtransfusies heeft ondergaan. Dat is verboden volgens het WADA en in Italië zelfs een misdrijf. In genoemde periode reed AleJet voor Lampre-Merida. In april 2013 kondigde hij het einde van zijn loopbaan aan, om in augustus 2013 zijn comeback te maken bij Omega Pharma-Quick-Step. Hij stopte definitief in juni 2015.

Petacchi, die momenteel actief is als commentator tijdens de Giro d’Italia, ontkent alles. “Ik heb hem nog nooit gezien. Ik ben nog nooit op zijn kantoor in Duitsland of ergens anders geweest. Ik heb nooit bloedtransfusies uitgevoerd en ik heb geen idee waarom mijn naam in dit onderzoek verschijnt”, zegt hij.

Meer wielrenners
Eerder deze week bekende Danilo Hondo een klant te zijn geweest bij dokter Schmidt. De Duitse leeftijdsgenoot van Petacchi werd in 2011 meerdere keren behandeld om bloeddoping te gebruiken. Ook Oostenrijkse wielrenners Stefan Denifl en Georg Preider hebben al een bekentenis afgelegd in deze grote zaak.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.