Peter Farazijn zet beloftenkoers Bredene-Koksijde op de kaart
Peter Farazijn tijdens Gent-Wevelgem 1999 - foto: Cor Vos
donderdag 23 januari 2020 om 11:48

Peter Farazijn zet beloftenkoers Bredene-Koksijde op de kaart

De beloftenwedstrijd van Bredene-Koksijde wil meer aanzien krijgen en heeft daarvoor de hulp ingeschakeld van oud-profwielrenner Peter Farazijn. Net als de profkoers gaan de beloften over de Kemmelberg en door de Moeren. “Wij willen van de Youngster Coast Challenge een waar begrip maken”, zegt Farazijn.

“De Youngster Coast Challenge is ondertussen uitgegroeid tot een 1.2U wedstrijd. Dat is de hoogste quotatie die een beloftenkoers kan krijgen”, laat Farazijn weten. “Logisch is het dan ook dat de interesse van de teams bijzonder groot is. Wij kunnen spijtig genoeg niet iedereen laten starten en opteren om de kwalitatief sterkste ploegen startrecht te geven. Er zijn nog drie plaatsen over. Die worden eerstdaags ingevuld

De Youngster Coast Challenge Bredene-Koksijde wordt dit jaar verreden op vrijdag 20 maart, op dezelfde dag als de profkoers. De parcoursen verschillen wel. “We zitten zeer beperkt wat betreft het aantal wedstrijdkilometers. We trekken na de start in Bredene in bijna één rechte lijn naar het Heuvelland waar we onder andere de Kemmelberg aandoen. Van daaruit gaat het naar De Moeren. Het weer, en meer bepaald de wind, is een belangrijke factor voor het koersverloop”, aldus voormalig winnaar van de GP Wallonie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.