Peter Sagan (5e): “Ik had meegekund met de voorste renners”

zondag 29 september 2019 om 19:49
Peter Sagan (5e): “Ik had meegekund met de voorste renners”

foto: Cor Vos

Peter Sagan hoopte vandaag geschiedenis te schrijven met een vierde wereldtitel, maar de Slowaak gokte naar eigen zeggen verkeerd in de finale. “Ik voelde me goed, maar ik besloot om te wachten. Ik dacht namelijk dat we een sprint kregen”, zo tekent Cyclingnews op uit de mond van Sagan.

Sagan hield zich lange tijd gedeisd, maar in de finale zagen we dan toch een versnelling van de drievoudig wereldkampioen. De 29-jarige renner wist samen met Michael Valgren weg te rijden uit de achtervolgende groep, op weg naar een vijfde plaats. “Ik ben niet teleurgesteld, dit hoort nu eenmaal bij wielrennen”, reageert Sagan laconiek.

“Ik had meegekund met de voorste renners, maar ik besloot te blijven zitten. Ik hield namelijk rekening met een hergroepering. Uiteindelijk bleek de koers anders te lopen. Ik probeerde het nog in de finale, aangezien ik wilde weten hoe goed de tegenstand was. Ik voelde me goed, maar ik miste de gelegenheid om vooraan te zitten.”

“Ik had meer sterke landen verwacht, maar ik denk dat veel renners werden uitgeschakeld door het weer. Maar ik moet de winnaar feliciteren”, zo doelt hij op Mads Pedersen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.