‘Peter Sagan blijft twee jaar langer bij BORA-hansgrohe’
foto: Sirotti
dinsdag 25 september 2018 om 15:08

‘Peter Sagan blijft twee jaar langer bij BORA-hansgrohe’

Peter Sagan zal volgens Cyclingnews nog minstens drie seizoenen in het tenue van BORA-hansgrohe koersen. Eerder werd al bekend dat beide partijen in gesprek waren over een contractverlenging. De ploeg zou komende vrijdag tijdens een persconferentie met het nieuws naar buiten komen.

Sagan’s huidige contract liep nog door tot en met het einde van 2019. Door de nieuwe verbintenis is de drievoudig wereldkampioen nu tot en met 2021 verbonden aan de ploeg van teammanager Ralph Denk. Hij maakte aan het einde van 2016 de overstap van Tinkoff.

In zijn eerste seizoen bij de Duitse formatie won hij onder meer Kuurne-Brussel-Kuurne en de Grand Prix Cycliste de Québec. Daarnaast won hij één etappe in de Tour de France, maar werd hij na afloop van de vierde etappe naar Vittel uit koers gehaald wegens gevaarlijk sprinten.

Dit jaar was hij uitermate succesvol in het voorjaar, met winst in Gent-Wevelgem én Parijs-Roubaix. Daarnaast nam hij revanche in de Tour, door drie etappes te winnen en voor een zesde maal de groene trui te veroveren. “De ploeg wil Peter houden, omdat hij de wielersport ontstijgt”, zo liet Denk onlangs weten.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
25 september 2018 15:13
Mooi, toch een superkopman voor een mooie ploeg

Om te reageren moet je ingelogd zijn.