Peter Sagan doet toch niet mee aan Olympische Spelen

dinsdag 13 juli 2021 om 12:41
Peter Sagan doet toch niet mee aan Olympische Spelen

foto: Cor Vos

Peter Sagan zal toch niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen in Tokio. De Slowaak kan na zijn knieoperatie niet naar Japan afreizen, zo laat het Slowaaks Olympisch comité vandaag weten in een persverklaring.

Sagan besloot afgelopen donderdag vroegtijdig uit de Tour de France te stappen, aangezien hij te veel last had van een knieblessure, opgelopen bij een valpartij in de finale van de derde etappe naar Pontivy. Sagan ging onlangs in een kliniek in Monaco, waar de Slowaak woont, succesvol onder het mes. De renner had nog de hoop zich op tijd klaar te stomen voor de Spelen in Tokio.

Ploegdokter Christopher Edler klonk optimistisch na de succesvolle ingreep, maar volgens het Slowaaks Olympisch comité is Sagan niet klaar voor de Olympische wegwedstrijd in Japan. “De infectie had geen invloed op het kniegewricht, maar door de operatie en de daaropvolgende gezondheidsproblemen kan hij niet naar Tokio reizen.”

De 21-jarige Lukáš Kubiš van het bescheiden Dukla Banska Bystrica is opgeroepen als vervanger voor Sagan. Juraj Sagan was eerder al zeker van deelname aan de Olympische wegwedstrijd van zaterdag 24 juli.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair