Peter Sagan: “Een van mijn pijnlijkste dagen op de fiets ooit”

Peter Sagan: “Een van mijn pijnlijkste dagen op de fiets ooit”

Sagan in betere tijden, op weg naar de top van Alpe d'Huez - foto: Sirotti

vrijdag 27 juli 2018 om 21:00

Peter Sagan kwam tijdens de korte bergrit van woensdag ten val in een afdaling, nadat hij in eerste instantie lang bij de beste klimmers van het peloton kon blijven. Eventjes was er twijfel of hij zijn weg kon vervolgen en ook vrijdag was het de vraag of de wereldkampioen de finish zou halen. “Opgeven was oneerlijk geweest”, stelt Sagan na afloop.

“Het was een van mijn pijnlijkste en meest moeilijke dagen op de fiets, die ik tijdens mijn wielercarrière heb meegemaakt”, steekt hij van wal in het persbericht van BORA-hansgrohe. “Door mijn blessure en de hitte, leek er geen eind te komen aan de laatste bergetappe van deze Tour de France! Maar ik kon niet opgeven. We zijn zo dichtbij Parijs, dat het niet eerlijk tegenover het team en mezelf was geweest. Ik moest vechten. Wel wil ik graag mijn ploeggenoten bedanken voor hun opofferingen vandaag. Ze zijn de volledige rit bij me in de buurt gebleven. Daar draait teamwork om!”

Als Sagan het einde van de Tour haalt, verzekert hij zich van zijn zesde groene trui ooit. De 28-jarige Slowaak evenaart daarmee het record van Erik Zabel. In de strijd om het puntenklassement heeft de wereldkampioen 250 punten meer dan de nummer twee, Alexander Kristoff.

Dit artikel delen:

12 Reacties

JeDaRe 27 juli 2018 om 21:09

Mijn respect voor Sagan is vandaag enorm gestegen. Heb hem zien afzien vandaag, met de een na de andere bidon water over zijn hoofd gooiende en het gezicht vertrokken van pijn. Moet een lijdensweg zijn geweest.

Ab Normaal 27 juli 2018 om 21:20

Mooi dat hij uitrijdt. Niemand anders mag de groene trui hebben deze tour.

IlPirata 27 juli 2018 om 23:00

Fenomeen en geen egoist zoals veel mensen tegenwoordig.

G99prblms 27 juli 2018 om 23:11

Iedereen die nooit stuk heeft gezeten op een klim kan zich ook geen fractie van een voorstellig maken van wat deze man heeft moeten doorstaan. Onmenselijk

Pizzi 27 juli 2018 om 23:11

Heb Sagan nog nooit zulke bekken zien trekken. Schitterend!

En mooi dat ‘ie op tijd binnen is :)

havana 27 juli 2018 om 23:28

Respect. Je zag op de eerste klim al dat hij het echt moeilijk had, terwijl hij voor een sprinter normaliter goed klimt.

ikbenprocycling 27 juli 2018 om 23:37

Alleen met Hulk power red je wat hij vandaag presteerde. Die gaat legendarisch los op de Bora-afterparty in Parijs.

Fast Freddy 28 juli 2018 om 00:42

En dan als toetje nog een tijdrit binnen de tijdslimiet afleveren. Oef. Wat een beproeving.

BenderBeach 28 juli 2018 om 01:51

Tsja ook diep respect dat hij vdaag uitrijdt, maar als ik dan hoor dat de valpartij is veroorzaakt doordat renners van BORA achterin de koers een wedstrijdje afdalen doen en dat hij daardoor in gevallen… dan zet ik toch mijn vraagtekens. Beetje spelen mag en is leuk, maar dit is gewoon dom!

EddyB1958 28 juli 2018 om 08:55

Gelukkig heeft hij het overleefd,een andere groene trui in Parijs zou zeer jammer zijn.
Maar gaat hij wel voldoende hersteld zijn voor het EK?

sooike 28 juli 2018 om 09:13

Iedereen die wel eens kritiek had op Sagan, mag die na vandaag voorgoed inslikken. Al bij de eerste klim lossen en daarna weigeren op te geven. Wat moet hij een pijn hebben gehad. Op karakter de zwaarste rit van de Tour uitrijden met zware blessures. Dat doen weinigen hem na. Diepe buiging voor deze man. De groene trui in Parijs is zijn meer dan terechte beloning !

koos1 28 juli 2018 om 11:26

Het was meer dan duidelijk hoe hij moest afzien. Toen hij loste op de eerste klim zag het er niet naar uit dat hij de finish zou halen. Knap dat hij vooral door z’n afdalingen toch in de grote bus de finish heeft gehaald. Hij is ook de enige die de groene trui verdiend, als hij had moeten opgeven had het dit jaar een heel fletse groene trui geweest voor Kristoff of Demare.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair