zondag 24 september 2017 om 16:59

Peter Sagan: “Ik draag deze wereldtitel op aan Scarponi”

Peter Sagan draagt zijn historische derde wereldtitel op aan de overleden Michele Scarponi. De Slowaak nam in het flashinterview na afloop van zijn zege in Bergen de tijd om de familie van Scarponi een hart onder de riem te steken. Morgen zou de Italiaan zijn verjaardag vieren.

“Ik wil deze zege opdragen aan Michele Scarponi. Het zou zijn verjaardag zijn morgen”, aldus Sagan. “Het is een triest verhaal. Ik wens zijn familie veel sterkte.” Daarnaast bedankte Sagan zijn eigen vrouw, met wie hij binnenkort een kindje verwacht.

‘Ik bedank ook al mijn vrienden in het peloton’
Drie op rij. Hij was de grote favoriet, maar vanzelf ging het niet. “Het is niet makkelijk”, geeft hij toe. In de slotronde zag hij onder meer Julian Alaphilippe wegspringen. “Vijf kilometer voor het einde dacht ik dat het al voorbij was. Ik probeerde nog ten aanval te trekken toen Gaviria ging. […] Op de klim was het peloton al in veel stukken. Toen werden we gepakt door een achtervolgende groep, en waren ook nog jongens vooraan weg. Het gebeurt dan in enkele seconden, dat valt niet te voorspellen. Ik ben heel blij en bedank mijn landgenoten en al mijn vrienden in het peloton”, lacht de Slowaak.

In een spannende sprint bleef Sagan thuisrijder Alexander Kristoff nipt voor. “Alexander koerst hier een thuiswedstrijd, het spijt me voor hem”, aldus de drievoudig wereldkampioen. “Dit is ongelooflijk. Het is speciaal. Het verandert niets, maar voor mij is het heel mooi.”

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
24 september 2017 20:45
Toch sympathiek van Peter dat hij Scarponi noemt. De Belgen zeiden in de voorbeschouwing al dat de Italiaanse volgauto al rondreed met Scarponi;s foto ter ere van en zijn verjaardag. Al met al toch een bewogen jaar geweest in wielerland.
24 september 2017 21:25
@schipperaar

edit WF: meer respect voor andere leden aub
Ik ben er vrij zeker van dat elke Italiaan of (ex) ploeggenoot van Scarponi de zege aan hem had opgedragen, waarschijnlijk nog wel meer renners ook.
Valverde deed het ook al.
24 september 2017 22:29
Maar dat is iets anders dan iemand die geen land of ploeggenoot is en bovendien een half jaar later
24 september 2017 22:41
Want dan krijg je meer kudos, likes of wat voor andere zooi er allemaal is?
Het is mooi dat Sagan dit gebaar maakt maar wat schipperaar vervolgens doet is lachwekkend, die doet net alsof Sagan de enige is die zoiets doet.
Daarmee maakt hij gelijk de rest van de renners weer belachelijk.
25 september 2017 23:35
Ik reageer niet vaak op Wielerflits maar nu wil ik toch graag even vermelden dat ik erg gelachen heb om @moa zijn reacties. Wat een aparte kijk heb jij op het wielrennen !

Mijn eigen commentaar: Sagan, wat een ongelooflijke baas, wat een geweldige en historische zege en wat mooi dat hij hier drie keer op rij wint! Hulde voor hem en niks anders!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.