Peter Sagan: “Ik weet niet wat Terpstra wilde”
foto: Sirotti
zondag 26 maart 2017 om 18:07

Peter Sagan: “Ik weet niet wat Terpstra wilde”

Peter Sagan is in Gent-Wevelgem derde geworden. De wereldkampioen leek in de beslissende kopgroep te zitten, maar zag Greg Van Avermaet en Jens Keukeleire wegrijden. Hij was dan ook niet tevreden met medevluchter Niki Terpstra. “Dit is een van de voorbeelden van hoe je een wedstrijd kan verliezen tegen mij”, zegt hij na afloop tegen Sporza.

“Ik weet niet wat Terpstra wilde”, aldus de kopman van BORA-hansgrohe. “Hij valt aan, nadat hij eerst niet wilde werken. Ik ben zijn ploeggenoot niet en ga niet werken voor niets. Zodat je mij dan kan verslaan? Ik kon vandaag bepalen wie hier zou winnen.”

Sagan is toch niet teleurgesteld. “Als je altijd wint, verlies je misschien motivatie. Nu ben ik gemotiveerd om de zege te pakken. Tegen iedereen fietsen is geen sport, dit is maar een goedkoop spelletje”, beschrijft hij de manier waarop zijn concurrenten koersen. Volgende week kan hij revanche nemen in de Ronde van Vlaanderen. “We zullen zien hoe de situatie dan gaat zijn, maar het is oké voor nu.”

RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2017 18:09
Prachtkerel. Mocht hem totaal niet met zijn billenknijperij en het belachelijk maken van Toms Skujins vroeger maar hij is een BAAS nu
26 maart 2017 18:10
Genieten van hoe Naesen geniet van Sagan's mislukte poging om alleen naar de leiders te poefen.
26 maart 2017 18:12
Ik vond m vroeger juist leuker dan nu. Toen was het nog een beetje een kwajongen. Hij begint nu een beetje arrogante trekjes te vertonen
26 maart 2017 18:12
Edit redactie: Oeps, we hebben het aangepast. Bedankt!
26 maart 2017 18:16
Toch een beetje raar. Je verliest liever dan dat je een ander, die je zeer waarschijnlijk klopt in de sprint, meeneemt. Alleen om Terpstra zijn zin niet te geven offer je je eigen kansen op? Een beetje dom.
26 maart 2017 18:17
De reactie van Terpstra op Steels en Peeters vind ik wel opmerkelijk. Net of Terpstra daar laat blijken dat zij eerder tegen hem gezegd hebben dat hij niet moest mee rijden
26 maart 2017 18:19
Terpstra over waarom hij t gaatje op Keukelaire & v Avermaet niet dichtrijdt: 'Ik ben geen wereldkampioen, was niet aan mij'. Bron :Daan Hakkenberg
26 maart 2017 18:20
Terpstra is een hele grote ETTERBAK die nu eens in zijn eigen
voet geschoten heeft .
26 maart 2017 18:20
juist Miller en daarom moet hij weg.
26 maart 2017 18:20
Sagan is trots dat hij bepaalt wie wint.
Haha, Sagan heeft vandaag bepaald dat hij niet wint. En ja, hij heeft bepaald dat Terpstra niet vierde wordt.
26 maart 2017 18:22
Vond hem vroeger ook leuker en daarnaast vind ik deze reactie eerder paniekerig overkomen dan 'nonchalant spelenderwijs genietend'. Reken maar dat hij er van baalt dat hij dat gaatje niet dichtkreeg en in zijn dromen de lachende tandspleet van van Avermaet nog terug gaat zien.

Hij is te kloppen met slim en dapper wielrennen, iets wat we allemaal weten.
26 maart 2017 18:23
@SteelHorseCowboy

Het gaat hem volgens mij meer om het principe dat er altijd van hem geprofiteerd wordt.
Die naessen zei bij sporza ook al iets van:"Hij is de sterkste dus moet het gat maar dichtrijden"

In het peloton rijden kennelijk veel sp en groenlinks aanhangers rond, die vinden dat de sterkste altijd maar het meeste werk moet doen en ik kan wel begrijpen dat de sterkste dat een keer beu is.
26 maart 2017 18:23
Alleen wereldkampioenen moeten de kar trekken natuurlijk, Terpstra op zijn smalst weer.
26 maart 2017 18:26
Tja Terpstra zou volle bak door draaien met 3 renners die hem zeker kloppen in de sprint. Achter hem twee teamgenoten met een sterke sprint (Trentin zeker). Sagan heeft het nu vooral voor hem zelf verpest en dan kan hij wel roepen dat hij bepaalt heeft wie wint, gelul het enige wat gelukt is dat hij niet wint.
26 maart 2017 18:28
Terecht van Sagan, liever niet winnen dan parasieten naar de streep brengen, ligt er echt niet wakker van. Hoop dat ie aan Stuyven een keer een goede kompaan heeft volgende week die het werk niet schuwt.
26 maart 2017 18:29
Hoe dan ook fijn dat Niki eens een tiki krijgt.

De eega's van Boom en Terpstra zoeken op dit moment overigens troost bij elkaar op twitter, beiden boos op al die gemene Nederlanders.
26 maart 2017 18:30
En wat wilde Peter Sagan zelf? Faalde alweer opzichting en laat het zoveelste monument aan zich voorbij gaan terwijl hij de beste in koers was. Veel hersencellen heeft die niet volgens mij
26 maart 2017 18:30
Je weet nu al dat Sagan die Terpstra in Vlaanderen en Roubaix geen meter gaat geven. Ploegentactiek van Quickstep met Stybar, Trentin, Boonen en co die aanvallen.... doe maar, zolang het Terpstra maar niet is.
26 maart 2017 18:30
Nogmaals, Terpstra moet naar een andere ploeg.
26 maart 2017 18:31
Terpstra... wat is normaal gesproken zijn commentaar?
Ik heb me onwijs geërgerd aan ... de rest reed puur voor ereplaatsen . Gewoon lachwekkend hoe hij en Lefevere altijd roeptoeteren over anderen, en vervolgens vandaag eens laten zien totaal niet anders te koersen. Arrogant naar mannetje.
26 maart 2017 18:32
Terpstra heeft er weer een "vriend" bij, wat is die Terpstra een naar mannetje.
Ik denk dat de ploegleiders van hem er ook flink van baalden, en daar zal
wel nog een Artis woordje gesproken worden.
En het is keurig hoe Sagan Terpstra les heeft gegeven.
26 maart 2017 18:33
@ schipperaar : zeker niet gezien dat Sagan in de kopgroep van 14 helemaal niet op kop kwam. Slaat Terpstra een keer over dan is hij een parasiet. Sagan bepaalde niet wie er won, dat deed Nikki.
26 maart 2017 18:34
Vermakelijk stukje wielrennen, maar als Terpstra met Sagan dat gaatje op Van Avermaet en Keukeleire had dichtgereden, was hij waarschijnlijk 4e geworden. Nu is hij ook 4e geworden.
Opmerkelijk dat QS het overtal niet echt kon benutten met toch ook Stybar, Boonen, Gaviria en Trentin nog voorin.
Sagan wilde even het gaatje alleen dichtrijden, maar dat bleek ook niet te lukken. Was wel mooi geweest, maar ook als dat gelukt was, had de eindstand er wellicht hetzelfde uitgezien.
26 maart 2017 18:35
Goed gedaan Terpstra. Je bent nu 4e in plaats van 5e. Sagan pokert ná de finish in de hoop dat iemand hem de komende twee weken meer steun geeft. Maar een renner zonder echt sterk eindschot gaat geen halve sprinters steunen. Ik hoop dat een Boom, Vanmarcke, Sieberg, Lutsenko en dat soort renners (die geen top5 massasprint in de benen hebben) ook vaker de tactische kaart trekken.
26 maart 2017 18:36
Quote:
En wat wilde Peter Sagan zelf? Faalde alweer opzichting en laat het zoveelste monument aan zich voorbij gaan terwijl hij de beste in koers was. Veel hersencellen heeft die niet volgens mij


De beste in koers rijdt dat gat van (toen nog) 10 seconden wel dicht en daar komt een subtopper als Terpstra ook niet meer op terug.

Over andere koersen kun je discussiëren, vandaag was VA gewoon beter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.