Peter Sagan: “Je kunt de Ronde van Vlaanderen winnen als je je slecht voelt”
zaterdag 6 april 2019 om 19:58

Peter Sagan: “Je kunt de Ronde van Vlaanderen winnen als je je slecht voelt”

Peter Sagan staat morgen aan de start in de Ronde van Vlaanderen om te winnen. Maar of hij dat gaat doen, is nog maar de vraag. De Slowaak verkeert namelijk niet in zijn beste vorm. Toch kijkt hij met vertrouwen vooruit naar de Ronde: “Je kunt de Ronde van Vlaanderen ook winnen als je je slecht voelt.”

“Het gaat dus niet alleen maar om de conditie, maar ook om hoe de koers zicht ontplooit. Je kunt geluk hebben op een dag waar alles goed lijkt te vallen, maar het kan ook een hel worden”, vertelt Sagan tegen CyclingNews. “Als ik morgen win, dan zal ik zeggen dat ik me goed voel, maar als ik verlies, dan zal ik zeggen dat ik me slecht voel.”

Na een vierde plaats in Milaan-San Remo eindigde de Slowaak op een zeventiende plaats in de E3 Binckbank Classic en een tweeëndertigste plaats in Gent Wevelgem; geen resultaten om over naar huis te schrijven dus. Toch liet de drievoudig wereldkampioen op de weg zien in Gent-Wevelgem zien op de goede weg te zijn, door ten aanval te trekken samen met Edward Theuns, Matteo Trentin en Mike Teunissen.

“Ik moest even weer wennen aan de Belgische manier van koersen omdat het hier zo snel gaat. De E3 Binckbank Classic was een heel zware wedstrijd, waarna ik mij al veel beter voelde in Gent-Wevelgem. Het was daar heel moeilijk met de tegenwind om uit handen te blijven van het peloton. Nu kijk ik uit naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

“Ik weet niet wat er in deze koersen gaat gebeuren. Deceuninck-Quick Step is niet beter dan vorig jaar, maar ze hebben een sterk team met veel kaarten om uit te spelen. We moeten uitvogelen wat hun tactiek is en er rekening mee houden dat er nog veel meer sterke coureurs zijn. Er kan van alles gebeuren in een wedstrijd, dat is wielrennen. Het enige wat je kunt plannen is het hier en nu”, eindigt Sagan op de voor hem zo kenmerkende manier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.