Peter Sagan maakt komend seizoen debuut in Giro d’Italia

donderdag 24 oktober 2019 om 16:57
Peter Sagan maakt komend seizoen debuut in Giro d’Italia

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Peter Sagan zal volgend jaar voor het eerst zijn opwachting maken in de Giro d’Italia. Het is geen verrassing dat de drievoudig wereldkampioen kiest voor de Italiaanse ronde, aangezien de Slowaak vandaag aanwezig was bij de parcourspresentatie van de eerste grote ronde van het seizoen.

De laatste maanden werden de geruchten over een allereerste Giro-deelname steeds hardnekkiger. Zo liet Ralph Denk, die als teammanager van BORA-hansgrohe te maken heeft met Sagan, na de afgelopen Tour de France weten dat hij een eventuele Giro-deelname wel zag zitten voor zijn poulain. “Waarom niet? De deur naar de Ronde van Italië staat open”, aldus Denk.

Daarnaast was Sagan eerder deze maand bij een fietsevenement in Trento, waar hij ook al sprak over zijn liefde voor Italië. Mocht de 29-jarige coureur volgend jaar een etappe winnen in zijn allereerste Giro, dan schrijft de Slowaak toch een klein beetje geschiedenis. Sagan is dan namelijk de zoveelste renner die in alle grote rondes een etappe wist te winnen.

In de Tour boekte hij reeds twaalf etappezeges, terwijl hij ook vier keer succesvol was in de Vuelta a España. De 103e editie van de Giro d’Italia begint volgend jaar niet geheel toevallig in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, een buurland van Slowakije. Ook de tweede en derde etappe spelen zich af op Hongaars grondgebied.

Combinatie Giro-Tour
“Italië heeft een speciaal plekje in mijn hart”, zo laat Sagan weten in een perscommuniqué. “Ik werd er in 2008 voor het eerst wereldkampioen en ik heb ook jaren voor een Italiaanse ploeg gereden. Ik heb de laatste jaren meegedaan aan enkele prestigieuze Italiaanse wedstrijden, maar er ontbreekt nog iets: deelname aan de Giro d’Italia.”

“Ik denk dat iedere renner droomt van de Giro. Het is een van de mooiste en zwaarste wedstrijden op de kalender. Ik ben klaar om mijn debuut te maken. Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden, maar ik kijk ernaar uit. En aangezien de Giro start in Hongarije, krijg ik eveneens de kans om in de buurt van mijn thuisland Slowakije te koersen.”

Teammanager Denk laat weten dat zijn pupil ook komend jaar aan de start zal staan van de Tour. “En hij zal in de Giro ook meedoen voor het puntenklassement.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.