Peter Sagan maakt volgend jaar mogelijk opwachting in Giro d’Italia

dinsdag 30 juli 2019 om 11:36
Peter Sagan maakt volgend jaar mogelijk opwachting in Giro d’Italia

foto: Cor Vos

De kans bestaat dat Peter Sagan in 2020 voor het eerst in zijn wielerloopbaan de Giro d’Italia zal betwisten. Dit laat BORA-hansgrohe-ploegbaas Ralph Denk weten aan La Gazzetta dello Sport.


Giro-baas Mauro Vegni liet vorig jaar weten Sagan graag eens aan de start te hebben in zijn koers. “Ik ben van mening dat een renner van zijn kaliber ooit eens de Giro moet rijden. Het is echter aan hem om die keuze te maken.”

Sagan, die zich afgelopen zondag voor de zevende keer in zijn carrière een groene trui mocht aantrekken op de Champs-Élysées, liet op zijn beurt ook al weten dat hij het wel ziet zitten om ooit deel te nemen aan de Corsa Rosa. Hij maakte echter wel duidelijk dat hiervoor zijn wedstrijdprogramma op de schop moet: “Het is pure zelfmoord om de klassiekers, Giro én Tour te combineren. Je moet je vorm dan helemaal zien door te trekken. Ik wil de Giro minimaal nog één keer rijden, maar het is op dit moment gewoon lastig.”

Maar wellicht komt daar dus verandering in. Ralph Denk, ploegmanager van BORA-hansgrohe, laat alvast weten dat hij een eventuele Giro-deelname wel ziet zitten voor zijn poulain: “Waarom niet? De deur naar de Giro d’Italia staat open.” 

Tot nog toe startte Sagan acht keer in de Ronde van Frankrijk en viermaal gaf hij acte de presence in de Vuelta a España. In de Tour boekte hij reeds twaalf etappezeges, in de Ronde van Spanje was hij viermaal succesvol.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.