Peter Sagan opent 2017 met Tour Down Under
Foto: Sirotti
zaterdag 3 september 2016 om 08:53

Peter Sagan opent 2017 met Tour Down Under

Peter Sagan gaat volgend seizoen van start in de Tour Down Under. De 26-jarige Slowaak zal daar voor het eerst de kleuren van zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe tonen.

“Het is een prachtig gevoel om terug te keren naar de wedstrijd waar ik zeven jaar geleden mijn profcarrière begon”, stelt Sagan in een persverklaring. “Ik kijk ernaar uit om te koersen in het zuiden van Australië.”

De huidig renner van Tinkoff wist bij zijn eerste (en tot nu toe enige) deelname aan de Tour Down Under niet te winnen. Hij eindigde wel al eens als derde in een etappe. Op de bekende slotklim naar Willunga Hill werd een 18-jarige Sagan bovendien vijfde, achter Luis Leon Sanchez, Luke Roberts, Alejandro Valverde en Cadel Evans.

Deze helling zit ook volgend seizoen weer in het parcours. De wedstrijd staat van dinsdag 17 tot en met zaterdag 22 januari op het programma. In de afgelopen editie ging de overwinning naar Simon Gerrans. Het was voor hem de vierde eindzege in zijn thuiskoers.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
3 september 2016 08:56
Zijn tweet las ik alsof hij dit seizoen ermee stopt
3 september 2016 10:56
Als hij aan het wegrennen weinig plezier beleefd kan hij hier de cirkel rondmaken. Tour Down Under rijden en daarna op de MTB de Crocodile Trophy, al zal daar wel wat tijd tussen zitten.
3 september 2016 11:46
Wel een rondje voor wat easy WT-punten voor hem en zijn team wanneer hij ervoor gaat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.