Peter Sagan roept rennersvakbond op tot actie vanwege hitte
woensdag 24 juli 2019 om 09:27

Peter Sagan roept rennersvakbond op tot actie vanwege hitte

Het Tourpeloton zucht momenteel onder een hittegolf. De renners rijden deze week in Zuid-Frankrijk de etappes onder temperaturen van ver boven de dertig graden. Peter Sagan roept de rennersvakbond CPA op om actie te ondernemen.

De Slowaak had het dinsdag op weg naar Nîmes net als zijn collega’s zwaar te verduren. “Ik nam de ene na de andere bidon. Het was gekkenwerk”, aldus Sagan tegen Cyclingnews. “Het was OK omdat het een vlakke rit was, maar wanneer we met dit weer richting de bergen gaan, dan gaat het enorm zwaar worden”, aldus Sagan.

Hij hoopt op actie vanuit de vakbond. “Ik denk dat de CPA iets moet doen. Ik weet niet waarom we ze betalen wanneer ze ons niet beschermen”, stelt hij.

Binnen de wielersport geldt sinds enkele jaren het Extreme Weather Protocol. Wanneer er extreme weersomstandigheden worden afgegeven, kan er door een werkgroep bestaande uit afgevaardigden namens de renners, ploegen en organisatoren besloten worden om de wedstrijd in te korten. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld een etappe in de Tour de San Juan aangepast vanwege de hitte. Tijdens de Tour is oud-renner Pascal Chanteur als voorzitter van de Franse rennersvereniging de afgevaardigde van de CPA.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.