Sagan showt fietskunsten, Katusha-Alpecin strikt BMW, Team Jumbo sluit deal met Mercedes-Benz
foto: Sirotti
maandag 10 december 2018 om 13:18

Sagan showt fietskunsten, Katusha-Alpecin strikt BMW, Team Jumbo sluit deal met Mercedes-Benz

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Peter Sagan, Katusha-Alpecin en Team Jumbo.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Peter Sagan showt fietskunsten tijdens trainingsrit op Mallorca

Peter Sagan heeft via zijn social media gedeeld hoeveel controle hij heeft over zijn fiets. De Slowaak, die bijna nooit valt, neemt een pittig steile trap in Mallorca al springend met zijn fiets. De drievoudig wereldkampioen, in zijn Slowaakse kampioenstrui, heeft het tegen het einde zwaar, maar krijgt het toch voor elkaar om de ruim twintig treden af te leggen zonder een voet aan de grond te zetten.


Katusha-Alpecin sluit overeenkomst met BMW

Katusha-Alpecin zal vanaf 2019 drie jaar lang rondrijden in BMW’s tijdens de koers. De Zwitserse ploeg maakte vandaag bekend dat de Duitse autofabrikant veertien bolides levert. Dit jaar werden de auto’s Katusha-Alpecin nog geleverd door Skoda.

“We zijn erg blij met deze overeenkomst met BMW. Deze auto’s bieden ons veel comfort en bovendien veiligheid, wat erg belangrijk is in de hectiek tijdens koersen”, is teammanager José Azevedo lovend over de nieuwe deal.

Katusha-Alpecin is niet de enige ploeg die overstapt van autoleverancier. Ook Deceuninck-Quick-Step en AG2R La Mondiale wisselen van wagenpark.


Team Jumbo rijdt de komende drie jaar met Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is de opvolger van Skoda als autoleverancier van Team Jumbo. Het Duitse merk zal de komende drie jaar het wagenpark leveren van de Nederlandse formatie. Autoleverancier Skoda was sinds 2004 als autopartner verbonden aan de ploeg en diens voorgangers, maar maakt per 1 januari 2019 plaats voor Mercedes-Benz.

Richard Plugge, die de deal sloot samen met Jac Orie van de schaatstak, is erg blij met de deal met een grote naam als Mercedes-Benz. “De laatste jaren zijn we sportief aan het groeien en het is mooi om te zien dat grote merken als Mercedes-Benz dat erkennen en zich voor langere tijd aan ons willen binden”, aldus een trotse Plugge.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.