Peter Sagan slaat Strade Bianche over
foto: Cor Vos
zondag 3 maart 2019 om 08:29

Peter Sagan slaat Strade Bianche over

Peter Sagan is traditioneel een van de hoofdrolspelers tijdens Strade Bianche, maar de Slowaak zal dit jaar niet aan de start staan van de Toscaanse grindklassieker. Waarom? “Peter focust zich op Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix”, zo vertelt zijn persoonlijke coach Patxi Vila aan Velonews.

Vila – die zelf ook zijn boterham verdiende als profwielrenner – benadrukt dat Sagan dit jaar kiest voor een andere voorbereiding op de voorjaarsmonumenten. De kopman van BORA-hansgrohe is het seizoen rustiger begonnen, om zodoende wat later in topvorm te zijn. Een deelname aan Strade Bianche past dan ook niet in de planning.

“Strade Bianche is – qua vermoeidheid – wellicht de zwaarste eendagswedstrijd van het seizoen. Het is nog te doen tijdens een droge editie, maar als het een natte uitgave is… Dan moet je echt veel power hebben om de gravelklimmetjes op te rijden, Je moet bijna vierduizend hoogtemeters overwinnen”, aldus Vila.

Peter Sagan tijdens Strade Bianche 2016 – foto: Cor Vos

Luik-Bastenaken-Luik
“Vorig jaar was Strade Bianche echt de zwaarste koers voor Peter. De impact was iets te groot.” De drievoudig wereldkampioen zal dus niet aan de start staan in Siena. De 29-jarige renner liet eerder weten dat hij wél zal deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik, voor het eerst in zijn carrière.

Vila houdt echter nog een slag om de arm. “We moeten afwachten hoe de conditie tegen die tijd is. Daarna zullen we een beslissing nemen. Luik-Bastenaken-Luik is een ontzettend zware wedstrijd, zeker na een intensieve en stresserende klassiekerperiode. Het is ook een mentaal verhaal”, zo vertelt de Spanjaard.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.