Peter Sagan sprint met twee vingers in de neus naar ritzege
foto: Sirotti
woensdag 14 juni 2017 om 16:54

Peter Sagan sprint met twee vingers in de neus naar ritzege

De langste etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door wereldkampioen Peter Sagan. De Slowaak van BORA-hansgrohe was na 222 kilometer verreweg de beste in Cevio. Hij versloeg de rest met meerdere fietslengtes voorsprong. Michael Albasini werd tweede, voor Matteo Trentin.

Asselman in de kopgroep
Pas na een extreem snel eerste uur ontstond de kopgroep van de dag. Net als alle voorgaande etappes in lijn had Roompot-Nederlandse Loterij een mannetje mee in de vlucht, dit keer was het Jesper Asselman. Hij kreeg Ben King, Aman Kamychev, Lars Petter Nordhaug, Sam Bewley en Jelle Wallays met zich mee. Zij gingen met een voorsprong over de zware klim van de Simplonstrasse.

King en Asselman houden het langst stand
De voorsprong van de leiders bedroeg op het hoogtepunt zes minuten. Omdat de klim halverwege de rit lag, konden de sprinters daarna weer terugkeren in het peloton. Daar voerden de sprintersploegen dan ook de boventoon. King en Asselman gaven zich niet zomaar gewonnen en hielden het peloton in de finale lange tijd op een halve minuut. Zij werden pas op zes kilometer van de meet ingerekend.

Sagan met overmacht
Quick-Step Floors ging op kop de laatste kilometer in. Nikias Arndt probeerde de sprinters te verrassen met een late aanval, maar Peter Sagan was attent en sprong op het wiel van de Duitser. De wereldkampioen katapulteerde zich vervolgens op en over Arndt en boekte zo zijn veertiende ritoverwinning in deze rittenkoers.

Damiano Caruso behoudt zijn gele leiderstrui. Steven Kruijswijk blijft tweede in het klassement.

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
15 juni 2017 00:40
Een dobberdab...
15 juni 2017 08:25
Arndt trouwens 20e in de uitslag, dat Sagan er over heen springt is logisch maar om nou nog even het halve peloton te laten passeren...
15 juni 2017 08:51
Dat Sagan met 2 vingers in de neus won lag echt niet aan hem... Trentin stond bijna stil toen hij zijn sprint begon.
15 juni 2017 09:02
Sagan beeldde Tahiti uit: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170614_02925210
15 juni 2017 09:15
Doen ze in Tahiti dan een Hula dansje?
15 juni 2017 09:51
' Trentin stond bijna stil toen hij zijn sprint begon'

Hij ging zelfs bijna op zijn bek

Om te reageren moet je ingelogd zijn.