Peter Sagan niet in Omloop en Kuurne

maandag 15 februari 2021 om 14:55
Peter Sagan niet in Omloop en Kuurne

foto: Cor Vos

Peter Sagan moet de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne aan zich voorbij laten gaan. Dat bevestigt BORA-hansgrohe. De ploeg wil geen risico nemen met de Slowaakse kopman, die onlangs besmet raakte met het coronavirus en daardoor lang in quarantaine moest verblijven.

BORA-hansgrohe zou eerst onderzoek willen doen naar de schade die de coronabesmetting bij Sagan heeft veroorzaakt. Hij zou milde klachten hebben gehad, maar de ploeg kiest het zekere voor het onzekere. Bovendien zit Sagan, samen met broer Juraj Sagan en Erik Baska, nog op Gran Canaria. Daar liepen de drie Slowaken het coronavirus op tijdens een trainingsstage.

Wanneer de klassiekerkopman van BORA-hansgrohe terugkeert in competitie, is nog niet bekend. Het voorjaarsprogramma van Sagan bestond verder uit onder meer Milaan-San Remo, de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Het Vlaamse Openingsweekend staat gepland voor 27 en 28 februari. De laatste keer dat Sagan de Omloop en Kuurne reed, was in 2017.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair