Peter Sagan verlengt tot eind 2021 bij BORA-hansgrohe
foto: BORA-hansgrohe (archief)
vrijdag 28 september 2018 om 23:16

Peter Sagan verlengt tot eind 2021 bij BORA-hansgrohe

Peter Sagan blijft nog twee jaar langer bij BORA-hansgrohe. De 28-jarige wereldkampioen heeft zijn contract bij de Duitse formatie verlengd tot eind 2021. Zijn vorige contract liep af in 2019.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Slowaakse alleskunner rijdt sinds 2017 voor de ploeg van manager Ralph Denk. In het kielzog van Sagan zijn ook de contracten van zijn goede kompanen Juraj Sagan, Erik Baška, Maciej Bodnar, Daniel Oss en Marcus Burghardt verlengd voor dezelfde periode, tot eind 2021.

“Het was een eenvoudige beslissing voor mij”, legt de Slowaak uit. “Zelfs al heb ik nog een seizoen te gaan in mijn huidige contract. Ik heb genoten van twee opmerkelijke jaren bij dit team en ik zou niet willen vertrekken van een ploeg die mij zoveel vertrouwt, mij steunt en in mij gelooft. Ook op de moeilijke momenten.”

‘Echte ambassadeur, zelfs buiten de sport’
Voor manager Denk kan het niet beter. Hij bedankt de hoofdsponsoren, die al eerder de contracten verlengden. “We zijn in de gelukkige positie dat we een planning voor de lange termijn kunnen maken. Peter is dé ster van het wielrennen. Hij is niet alleen een van de meest succesvolle renners, maar ook een echte ambassadeur van het merk, die zelfs mensen buiten de sport fascineert”, zegt Denk.

“Het is dan ook begrijpelijk dat we hem vroeg hebben laten verlengen. Ik denk dat we goed op weg zijn richting de toekomst. We groeien nog steeds als ploeg en Peter zal een fundamenteel aspect van dat proces zijn”, vertelt de ploegbaas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.