Peter Sagan: “We hebben nog nooit zo’n sterke klassiekerploeg gehad”
foto: BORA - hansgrohe / VeloImages
dinsdag 18 december 2018 om 14:43

Peter Sagan: “We hebben nog nooit zo’n sterke klassiekerploeg gehad”

Maximilian Schachmann, Jempy Drucker, Oscar Gatto: BORA-hansgrohe heeft zich de voorbije transferperiode flink weten te versterken. Zodanig, dat kopman Peter Sagan veel vertrouwen heeft in 2019. “Ik denk dat we nog nooit zo’n sterke klassiekerploeg hebben gehad”, is de Slowaak van mening in gesprek met Cyclingnews.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 24-jarige Schachmann timmert nadrukkelijk aan de weg, terwijl Drucker en Gatto al het nodige hebben laten zien in hun carrière. Sagan verwacht vooral veel van zijn boezemvriend Gatto. “Hij brengt enorm veel ervaring met zich mee. Hij weet hoe de koers in elkaar steekt, en heeft bovendien een grote motor. Hij zal geen fouten maken.”

Sagan kan het weten, want de twee reden in het verleden samen bij Cannondale en Tinkoff. De drievoudig wereldkampioen liet eerder al weten volgend jaar te debuteren in Luik-Bastenaken-Luik. “Maar ik zal er zonder verwachtingen aan de start staan. Het is wél tijd om wat ervaring op te doen.”

Eindelijk raak in Milaan-San Remo?
Sagan hoopt – als aanvoerder van de versterkte klassiekerploeg – wél te scoren in Milaan-San Remo. De 28-jarige allrounder kwam al enkele keren dichtbij de overwinning, maar telkens was er wel iemand beter, sneller óf slimmer. “Het is een koers die je niet kunt voorspellen”, aldus Sagan.

“In Milaan-San Remo geldt niet het recht van de sterkste. Het is een totaal andere koers in vergelijking met een Ronde van Vlaanderen. Kijk maar naar de verschillende winnaars. Het is de gemakkelijkste koers om te rijden, maar ook zeer moeilijk omdat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Daarom is het zo’n speciale wedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.