Peter Sagan weerlegt speculaties over hongerklop
Foto: Sirotti
zaterdag 28 maart 2015 om 10:41

Peter Sagan weerlegt speculaties over hongerklop

Peter Sagan leek goede papieren te hebben om de E3 Harelbeke te winnen, maar hij kon in de slotfase een aanval van Geraint Thomas niet pareren. De renner van Tinkoff-Saxo moest daarna zelfs de achtervolgende groep laten gaan. Direct na afloop werd er druk gespeculeerd over een hongerklop, maar tegenover Cyclingnews weerlegt hij dat idee. “Ik heb gegeten”, aldus Sagan. “Ik weet niet wat er gebeurde.”

“Ik was opeens leeg. Ik denk dat je op tv hebt kunnen zien hoe ik me voelde. Misschien had ik wat rust nodig na Milaan-San Remo. Het was opnieuw een zware wedstrijd, maar ik weet zeker dat het zondag (Gent-Wevelgem) beter gaat zijn.” De 25-jarige renner relativeert zijn nederlaag. “Op de Kwaremont voelde ik me goed, maar daarna is het nog lang tot de finish. Het is ‘ok’, dit is koers. De ene keer gaat het goed, de andere keer niet.” Sagan maakt zich geen zorgen met het oog op de Ronde van Vlaanderen. “Nee”, zei hij stellig.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2015 10:43
eerlijk. Dat vind ik wel sympathiek aan hem, zegt zoals het is. Misschien een super-contadortje en wat zand in de ogen strooien om volgende zondag iedereen naar huis te rijden ;).
28 maart 2015 10:45
Hij heeft gegeten maar moest op 4km van de finish nog een gelletje naar binnen werken, dat is sowieso geen goed teken. Een echte klop was het misschien niet, maar op de Kwaremont als enige naar die twee kunnen toerijden is toch een indicatie dat je niet bepaald slecht bent..
28 maart 2015 10:48
toch vraag ik me af: wat als Sep zondag de gas opendraait op de oude kwaremont, wie er dan in staat is om te volgen, vooral op die uitloper van meer als 1km worden grote gaten gemaakt? Want met al zijn ervaring zou Sagan toch al moeten weten waar hij nu staat.
28 maart 2015 11:01
Dit vind ik nou zo sterk aan Sagan, altijd een eerlijke reactie, ook als het wat minder gaat. Legt altijd eerst de schuld bij zichzelf i.p.v. naar anderen te wijzen. Daar heb ik veel respect voor.
28 maart 2015 11:36
Geen hongerklop, maar hij is natuurlijk wel van ploeg veranderd dus ook van kok. Bij Tinkoff-Saxo staan vooral blauwe bessen en andere superfood dingen op het menu terwijl een wielrenner vooral koolhydraten nodig heeft.
28 maart 2015 11:40
Wel heel eerlijk, hiermee wint hij mijn sympathie.
28 maart 2015 11:41
Topgast. We kunnen alleen maar hopen dat hij Vlaanderen nog wat beter is. En wat Matisz zijn vraag aangaat acht ik het niet uitgesloten dat hij zelf zal openen om daarna proberen aan te pikken bij Vanmarcke, van Avermaet, Stybar, Thomas etc.
28 maart 2015 11:46
Tja hij had ook kunnen blijven zitten zoals Degenkolb en Kristoff , hopen dat alles samen blijft om dan (misschien) de sprint te winnen. Maar kiest er in de plaats voor om mee te gaan bikkelen, de koers te maken. Alleen maar hulde daarvoor.

Voor iemand met zo'n enorme kwaliteiten zal het wel een keer goed uitpakken. Wie weet dit jaar zonder een Boonen en Cancellara ...
28 maart 2015 11:51
Top gozer, wil altijd aanvallen, kleurt het wielrennen en lijkt mij op een cleane manier. Hij is tenminste niet van januari tot oktober goed, zoals sommige andere wielrenners.
28 maart 2015 12:16
@dumoman: dat laatste klopt volgens mij niet helemaal. Maar zijn strijdlust is heerlijk inderdaad.
28 maart 2015 12:16
Dunoman, je loopt met dit statement een grote kans om de onzinredenering naar je hoofd te krijgen dat juist renners die altijd goed zijn relatief cleaner rijden...
28 maart 2015 13:54
@matisz
Ik sta elk jaar op die uitloper. Mijn antwoord: Enkel Cancellara en de facto dit jaar niemand. Net zoals op de Pater, hopelijk breekt hij nu es zijn fiets niet af
28 maart 2015 14:26
Sagan is natuurlijk clean, want hij wint niet zo veel.
28 maart 2015 14:38
Een hongerklop had een betere uitleg geweest. Dit is dus gewoon tekort komen en als hij stelt dat het een gebrek aan rust is, dan zal hij het morgen echt niet beter doen (tenzij hij finisht in het peloton, dat zou al beter dan in de E3 zijn ;))
28 maart 2015 15:13
@Moa

vorig jaar zag ik enkel Sep meegaan met Fabian op de kwaremont. Dus zonder Fabian is het nu zijn beurt zou ik denken. Maar we zullen het zondag zien. Voor hetzelfde geld wordt het saai met een nog saaiere wieltjeszuigers-pelotonssprint
28 maart 2015 15:19
@ Romans

Als hij zelf opent zijn zijn beste pijlen reeds verschoten denk ik
28 maart 2015 18:34
Sagan, het talent dat volgens mij veel te vroeg goed was..En altijd wel iemand beters zal tegenkomen in de klassiekers.
28 maart 2015 20:19
Schrijf hem nog niet af hoor.Er zijn er niet veel beteren hoor. Vanmarcke,Thomas,Van Avermaet...en dan? Kwiatkowski kon zelfs Wallays en Teuns niet af. En die zijn niet beter dan Sagan ee. Na morgen gaan we dit gesprek verder zetten.
28 maart 2015 23:30
Natuurlijk had hij een hongerklop, hij lult maar wat. Jongeman Sagan kwam een man met een klein hamertje tegen.
Als je op enkele kilometers van de streep nog een gelletje moet nemen doe je dat niet omdat je dan nog aan eten denkt maar omdat je voelt dat het vat leeg is.
Zijn gelletje zal enkele minuten na de finish zijn beginnen werken.
29 maart 2015 00:14
@wakkie : Sagan lult maar wat. Dat vind ik naast zijn grote klasse juist iets wathem nog groter maakt. Hij bespeelt de pers en ons. Prachtige kerel!
Ja wel of niet echte hongerklop dat vind ik moeilijk. Met voldoende en tijdig eten kan je toch ineens leeg lopen en dan geloven renners maar ook recreanten, zoals ik vandaag in Wevelgem, in die zaken. En soms-vaak werkt het nog ook. Door Sagan dus iets te laat genomen ;)
Had wellicht eerder ook geen tijd gezien zijn inbreng en de gevolgen in de acties in de finale vanaf de Kwaremont. Maar hij verdient onderhand wel die grote overwinning zeker nu de andere twee grote aanvallers er niet meer bij zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.