Peter Sagan: “Wil ooit een keer de Giro d’Italia rijden”
foto: Cor Vos
dinsdag 15 januari 2019 om 17:06

Peter Sagan: “Wil ooit een keer de Giro d’Italia rijden”

Peter Sagan stond nog nooit aan de start van de Giro d’Italia, maar daar zal ooit verandering in komen. Dat laat de kopman van BORA-hansgrohe weten in Australië, waar hij op dit moment is voor de Tour Down Under. “Ik wil de Giro nog een keer rijden”, vertelt hij aan Velonews.

Waarom Sagan op 28-jarige leeftijd nog altijd zijn Giro-debuut moet maken? Aangezien de drievoudig wereldkampioen zich traditioneel richt op de voorjaarsklassiekers én de Tour de France. “Het is dan ook lastig om aan de Giro te denken”, aldus de Slowaak.

“Het is pure zelfmoord om de klassiekers, Giro én Tour te combineren. Je moet je vorm dan helemaal zien door te trekken. Ik wil de Giro minimaal nog één keer rijden, maar het is op dit moment gewoon lastig.” Sagan zal in mei nu afzakken naar de Verenigde-Staten, om deel te nemen aan de Tour of California.

Giro-baas Vegni
Giro-baas Mauro Vegni liet eerder weten Sagan graag aan de start te hebben. “Ik ben van mening dat een renner van zijn kaliber ooit eens de Giro moet rijden. Het is echter aan hem om die keuze te maken.” Vegni liet bovendien weten in gesprek te zijn met de alleskunner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.