Sagan scoort in derde rit Tour Down Under
foto: Cor Vos
donderdag 17 januari 2019 om 05:29

Sagan scoort in derde rit Tour Down Under

Het heeft een drietal dagen geduurd, maar Peter Sagan heeft zijn eerste van het seizoen op zak. Na ereplaatsen in Port Adelaide en Angaston was op het einde van de derde rit in de Tour Down Under wel bingo. Sagan klopte in Uraidla respectievelijk  Luis Léon Sanchez en Daryl Impey. Danny van Poppel werd opniew vierde.

In de sprint van een zwaar gedecimeerd peloton (van minder dan 50 renners) nam Daryl Impey snel de leiding, maar de Zuid-Afrikaan werd in de laatste flauwe bocht makkelijk geremonteerd door zowel Sagan als Sanchez. Sanchez strandde op een half wiel van de Slowaakse kopman van Bora-Hansgrohe. Opmerkelijk: ook een jaar geleden pakte Sagan zijn eerste van het seizoen in de straten van Uraidla. Toen lag daar de finishlijn van de vierde etappe getrokken.

Opnieuw ereplaats voor Van Poppel
Ook de Nederlander Danny van Poppel blijft het goed doen met een tweede vierde plaats op rij. Patrick Bevin (CCC), de verrassende winnaar van gisteren, bevestigde zijn goede vormpeil en maakte de top vijf vol. Voor de Nieuw-Zeelander volstaat die topvijfplaats.

Bevin mag ook morgen in de leiderstrui van start, al ziet hij Sagen naderen tot op één schamele seconde. Luis Léon  Sanchez volgt op 9 seconden. Van Poppel blijft de beste Nederlander op 11 seconden. Hij klimt daarmee van plaats zeven naar plek zes.

Dries Devenyns (Deceuninck – Quick-Step) was in Uraidla de enige Belg in de kopgroep en strandde op een 15de plaats. Van Nederlandse zijde maakten naast Van Poppel ook Wout Poels, Dylan van Baarle, Tom-Jelte Slagter en Robert Gesink – op een handvol seconden – deel uit van het eerste pelotonnetje van goed 45 renners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.