Peter Sagan: “Zei Alejandro dat hij moet genieten van de regenboogtrui”
foto: Sirotti
woensdag 3 oktober 2018 om 21:55

Peter Sagan: “Zei Alejandro dat hij moet genieten van de regenboogtrui”

Peter Sagan had zijn verrassende optreden tijdens de prijsuitreiking na het WK wielrennen afgekeken van het boksen, geeft hij toe op VeloNews. Ruim 70 kilometer voor de finish kneep hij in de remmen en daarmee stond hij na drie jaar zijn wereldtitel af. Toen Alejandro Valverde werd gehuldigd en net de regenboogtrui kreeg omgehangen, verscheen de Slowaak alsnog op het toneel om zijn opvolger de gouden medaille te overhandigen.

“Het kwam in me op, omdat in de bokssport boksers elkaar de gordel doorgeven. Ik vroeg de UCI of het mogelijk was. Ik was trots om de wereldtitel zo te kunnen doorgeven aan Alejandro en hij was er blij mee. Ik zei hem dat hij moet genieten van de trui en dat hij hem overal ter wereld moet laten zien”, zei Sagan, die de voorbije jaren de wereldtitel pakte.

“Ook kreeg ik zo de kans de nieuwe regenboogtrui even aan te raken, nadat ik die drie jaar droeg. De trui begon me echter tot een last te worden.” Wie denkt dat de Slowaak voortaan ‘anoniem’ rondrijdt in een standaard outfit van zijn ploeg BORA-hansgrohe, heeft het mis. Als nationaal kampioen op de weg hult hij zich vanaf nu namelijk in de Slowaakse kampioenstrui.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2018 22:11
Mooie actie, alleen had hij die tekst wel weg kunnen laten.

Alsof Valverde er niet van gaat genieten
3 oktober 2018 22:14
Ik vond dit lullig. Sorry...
3 oktober 2018 22:26
Ik vond het prachtig. Geen probleem.
3 oktober 2018 22:28
Van mij mag het traditie worden en wanneer men zichzelf opvolgt neem dan de tourwinnaar of zo. Zag er goed uit op deze manier en Valverde vond het ook duidelijk een eer.
3 oktober 2018 22:47
Leuk hoor. Mag van mij ook traditie worden.
3 oktober 2018 23:22
Mag van mij ook traditie worden. Op de foto lijkt het echter alsof Sagan zijn XXL aan de XS Valverde heeft afgestaan. Laatstgenoemde staat er zo een beetje lullig bij. Kan wel een aandachtspuntje zijn.
4 oktober 2018 00:15
Ik vind het wel wat hebben, maar miste wel de rondemissen
4 oktober 2018 00:44
Belachelijk, Sagan is zo'n gast die denkt dat als hij z'n piet in de grond steekt dat de wereld aan z'n kloten hangt....
4 oktober 2018 04:13
Leuk idee maar beetje lullig als de ex-wereldkampioen net tweede is geworden bv
4 oktober 2018 07:55
Mag van mij ook traditie worden. Direct een goede vervanging voor de rondemissen, wat ook niet meer per sé van deze tijd is.
4 oktober 2018 08:26
edit wf: laat onzin achterwege
    4 oktober 2018 14:05
    Nou zeg, lange tenen...

    Ok dan kort en bondig en zonder knipoog en overdrijving als stijlmiddel:

    Ik vind dat de Rondemissen moeten blijven en dat ze de winnaar moeten kussen.
4 oktober 2018 08:55
Stel Moscon moet de trui doorgeven aan Reichenbach... dat is pas afgekeken van de bokssport...
4 oktober 2018 09:04
Ik vind het mooi.

Zal niet ieder jaar zomaar kunnen worden georganiseerd. De uittredend WK kan afwezig zijn, 2e worden, vallen, nog ergens op het parcours achter zijn gebleven. Maar daar valt wel iets op te bedenken.

Zou een idee zou kunnen zijn om de meest recente WK die beschikbaar is het te laten doen. Dan nodigt de organisatie een 'reserve' WK uit die niet in koers zit als secondant, zodat er altijd iemand beschikbaar is als de WK's in koers niet kunnen.

Maar meestal zal het er dan op neer komen dat de uittredend WK degene is die de trui overhandigd.
4 oktober 2018 09:37
Ik vond het een prachtig gebaar! Als renners en rensters het ook willen, zou het een leuke nieuwe traditie kunnen worden. Wat mij betreft dan niet de overhandiging van de medaille maar juist het overhandigen van de trui. Want die trui is toch waar het echt omgaat bij een WK...
4 oktober 2018 11:18
Best wel fan van de renner Sagan maar deze actie vond ik maar niks. Het kwam wat over alsof hij zijn 'goedkeuring' gaf. Totaal misplaatst als je bedenkt dat Valverde in 2003 reeds podium reed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.