Schulting, Mollema, Bettiol, De Tier
maandag 23 april 2018 om 20:00

Schulting, Mollema, Bettiol, De Tier

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de blessures van Peter Schulting en Alberto Bettiol en de kasseienverkenning van Bauke Mollema

Peter Schulting breekt sleutelbeen

Onze landgenoot Peter Schulting heeft zondag in de Rutland-Melton Classic zijn linkersleutelbeen gebroken, zo laat hij via zijn Twitter weten. Het is voor de ongelukkige renner van Monkey Town al de vijfde keer dat hij deze breekt.


Bauke Mollema verkent kassei-etappe Tour de France

Onze landgenoot Bauke Mollema heeft samen met Trek-Segafredo-ploeggenoten Michael Gogl en Koen de Kort de Roubaix-etappe van de Tour de France verkend. De 31-jarige Mollema is de beoogde kopman van de Amerikaanse formatie voor de Tour van dit jaar.


Alberto Bettiol breekt sleutelbeen bij val in Luik-Bastenaken-Luik

Alberto Bettiol heeft aan zijn valpartij in Luik-Bastenaken-Luik een gebroken sleutelbeen overgehouden. Hiernaast heeft hij ook een rib gebroken en een gekneusde long. Volgens zijn ploeg BMC zal hij zes weken uitgeschakeld zijn. Dit houdt in dat hij de Giro d’Italia moet missen. “Het missen van de Giro is een grote teleurstelling, omdat als Italiaan het rijden van de Giro een droom is”, reageert Bettiol zelf op de consequenties van zijn opgelopen malheur. De oorzaak van de valpartij is de BMC-renner nog niet helemaal duidelijk. “Ik nam geen risico in de afdaling, maar er lag iets op de weg. Waarschijnlijk olie of gravel, en daardoor gleed mijn wiel weg.”


Floris De Tier hoopt op tijd in Romandië te zijn na reisproblemen

Floris De Tier zal namens LottoNL-Jumbo zijn opwachting maken in de Ronde van Romandië, die dinsdag van start gaat. Althans, als de Belg op tijd Fribourg weet te bereiken. De 26-jarige klimmer heeft namelijk zijn vlucht gemist na een urenlange vertraging met de auto. De Tier besloot daarop de trein te pakken naar Zwitserland, maar hij miste de eerste aansluiting na… vertraging!

Beslist de Belg de race tegen de klok in zijn voordeel?


Familie Scarponi organiseert eerbetoon aan verongelukte Italiaan

Een jaar na de tragische dood van Michele Scarponi heeft de familie van de Italiaanse ex-coureur afgelopen zondag een massaal eerbetoon georganiseerd. Samen met vrienden en tweeduizend fietsers reed men een speciale toertocht rond Filottrano, daar waar Scarponi dodelijk verongelukte na een botsing met een auto.

Het evenement vraagt aandacht voor de verbetering van de veiligheid, om zodoende het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Marco Scarponi, de broer van Michele, is van mening dat er nog altijd te weinig wordt gedaan om de veiligheid op de openbare weg te verbeteren. “Fietsers en gewone burgers sterven nog altijd. Waar heeft de dood van mijn broer toe geleid? Niks. We kunnen dit niet meer accepteren. Onze wegen zijn niet veilig. Geen enkel ontwikkeld land laat vijftien mensen per dag doodgaan in verkeersongevallen.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
23 april 2018 20:17
Volgende keer maar op de fiets naar het vliegveld :)
23 april 2018 21:08
Trek-Segafredo is toch een grote ploeg. Raar dat Mollema dan je kopman voor het klassement is. Leuke renner hoor, maar hij wordt dit jaar 32 en stond nog nooit op het eindpodium van een grote ronde. De vierde plaats in de Vuelta van 2011 als hoogste positie. Je hoeft geen paranormaal medium te zijn om te voorspellen dat het podium in deze komende Tour dus ietwat lastig gaat worden...
23 april 2018 22:12
@scott
Overgangsjaar na afscheid contador...

Maar trek heeft nooit vol ingezet op klassementen
23 april 2018 23:20
Zelfde vlucht als Tankink die 25 min voor vertrek de parkeerplaats van het vliegveld op draaide en wel op tijd in het vliegtuig zat... arme De Tier!

En het lijkt erop dat De Kort dus ook zeker is van een Tourselectie?
23 april 2018 23:51
@BenderBeach die kans is even groot als dat Gogl start lijkt mij. Maar zou wel logisch zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.