Peter Van den Abeele (UCI): “Onze huidige sponsorcontracten zetten uitbreiding WB Veldrijden on hold tot seizoen ’20-’21”
©Photopress.be
zaterdag 24 november 2018 om 18:25

Peter Van den Abeele (UCI): “Onze huidige sponsorcontracten zetten uitbreiding WB Veldrijden on hold tot seizoen ’20-’21”

Peter Van den Abeele is Deputy Sports Directeur, Head of Off-Road bij de UCI. WielerFlits strikte de 52-jarige Belg voor een exclusief interview dat komende week verschijnt. Vandaag lossen we alvast een primeurtje: de veldritkalender voor volgende winter wordt amper gewijzigd. Pas in het seizoen 2020-2021 volgt een ‘reform’ van de Wereldbeker.

Vorig jaar sprak Van den Abeele nog over een grote ‘reform’ van de veldritkalender. Een nieuw prestigieus regelmatigheidscriterium van misschien wel twintig wedstrijden, met daarin alle klassiekers, was een optie. Een soort Champions League van het veldrijden, met andere woorden. Die zou dan een mix moeten worden van de Wereldbeker en andere topcrossen.

Maar zo ver zijn we nog lang niet. Bestaande sponsorcontracten (waaronder dat van Telenet, red) moeten worden gerespecteerd waardoor de kalender voor het seizoen 2019-2020 amper zal verschillen van deze van dit jaar. “Pas het seizoen daarop (2020-2021) zal er een uitbreiding komen naar meer WB-manches”, aldus Van den Abeele. 

De zogenaamde ‘reform’ wordt dus een uitbreiding van de UCI Wereldbeker, gepaard met een aangepaste reglementering. Naast de traditionele landen zal de WB-uitbreiding vooral gezocht worden in onder meer Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje. 

Komende week leest u op WielerFlits het complete interview met Van den Abeele.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.