Peter Velits: “Alles ging volgens plan”
foto: Sirotti
zondag 23 augustus 2015 om 09:07

Peter Velits: “Alles ging volgens plan”

BMC pakte gisteren de dagzege en de leiderstrui in de ploegentijdrit van de Vuelta a España. Peter Velits kwam in Marbella als eerste over de streep over het zanderige traject, waarover veel ophef was ontstaan de dagen vooraf. Velits maakte zich niet druk over het parcours. “Wij wilden gewoon zo snel mogelijk bij de finish zijn”, zegt de Slowaak.

De 30-jarige renner was zeer blij na afloop dat hij als eerste de rode leiderstrui aan mocht trekken, ondanks dat alle tijden nog niet meegeteld werden in het klassement. “We deden alles perfect, alles ging volgens plan. Het enige was dat we niet afgesproken hadden, was wie de lijn als eerste zou passeren. De laatste kilometer ging zo snel, we hebben geen plaatsen gewisseld of nagedacht over wie als eerste over de finish zou rijden.”

Tactisch maakte BMC een slimme zet, ze losten al gauw vier renners, zodat ze met de benodigde vijf over het smalle parcours konden rijden. “De tactiek was perfect”, benadrukt Tejay van Garderen. “Op dit traject kan je niet harder gaan als je met meer dan vijf jongens bent. Daarom hebben we er vijf gekozen die het tot het einde moesten uithouden. De rest deed in de beginfase zijn inspanning.”

Ploegleider Yvon Ledanois was van mening dat het niet leuk was voor de ploeg. “Het parcours was leuk voor de mensen, maar niet zo leuk voor het team”, zegt hij. “Maar we hebben respect voor de organisatie en daarom zijn we vol gas voor de winst gegaan. We hebben het beste team, we zijn wereldkampioen. Na de Tour de France was dit een groot doel.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2015 11:45
Kijk, zo kan je het ook aanpakken als team...
24 augustus 2015 10:19
TJ die liever de druk afhield van de rode trui en om hem de dag erna alweer niet te moeten afgeven. Velits dan maar,de man van het overgangs-wielrennen. Eerst vol gas,dan vol op de rem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.