Peter Velits wacht operatie, mist rest voorjaar
dinsdag 24 maart 2015 om 09:51

Peter Velits wacht operatie, mist rest voorjaar

Peter Velits zal dit voorjaar niet meer in actie komen. Binnen twee weken zal de Slowaak geopereerd worden aan zijn linkerbeen. Hij had al last van zijn been sinds een trainingskamp van zijn ploeg BMC in december. De afgelopen maanden werd de blessure erger.

“Hij heeft veel last van zijn been gehad de laatste weken”, verklaart teamarts Max Testa. “Nadat de medische staf heeft overlegd met externe specialisten hebben we besloten tot een operatie.” De dokter verwacht dat de tijdritkampioen van Slowakije halverwege de zomer weer terug kan keren in competitie. De blessure zou ontstaan zijn door overbelasting.

Velits kreeg voor het eerst last in december, zonder echter gevolgen. “Maar nadat het seizoen gestart was, werd het steeds erger”, vertelt de 30-jarige renner, die ook zijn team wil bedanken voor de steun. “Ik kijk er naar uit om weer wedstrijden te rijden met de ploeg.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2015 09:55
Jammer, voor hem.
24 maart 2015 10:18
Wow Contador#N.1, diepzinnig...

On: Velits zijn carrière dreigt toch een beetje uit te gaan als een nachtkaars. Na zijn podiumplek in de Vuelta leek hij een toekomstige man voor de klassementen te gaan worden maar dat is hem eigenlijk amper gelukt, ook niet in kleinere rondes.
24 maart 2015 12:53
Laat pieken zonder zwaar seizoen achter de rug te hebben. Kan zomaar weer eens een goede Vuelta gaan rijden.
24 maart 2015 20:09
Bij BMC toch wel een belangrijke man voor Tejay... Gelukkig hebben ze daar van de winter met Caruso en Demarchi nog 2 respectabele klimmers binnengehaald.
24 maart 2015 20:27
de kans voor peterke s. om tijdritkampioen te worden van zijn land en tinkov te plezieren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.