‘Petjesgooier’ naar Mathieu van der Poel kan rechtszaak ontlopen als ze akkoord gaat met eisen vakbond
vrijdag 7 juni 2024 om 15:48

‘Petjesgooier’ naar Mathieu van der Poel kan rechtszaak ontlopen als ze akkoord gaat met eisen vakbond

De vrouw die tijdens Parijs-Roubaix een petje gooide naar Mathieu van der Poel heeft een aangifte van de Franse wielervakbond aan haar broek, maar rennersvakbond UNCP is bereid die aanklacht neer te leggen. Daarop stelt de vakbond wel drie eisen waar de Vlaamse vrouw aan moet voldoen, waaronder openlijke excuses voor haar actie in de finale van Parijs-Roubaix.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens WielerRevue heeft de UNCP (Union Nationale des Cyclistes Professionnels), een rennersvakbond die is aangesloten bij de CPA, aangegeven dat zij de rechtsgang willen stoppen als de Belgische vrouw akkoord gaat met drie voorwaarden. De vakbond wil dat ze erkent dat ze met een pet naar Van der Poel gegooid heeft.

Daarnaast moet de vrouw als vrijwilliger aansluiten bij ‘Les Amis de Paris-Roubaix’, een vereniging die elk jaar de kasseienstroken van de voorjaarsklassieker bijhoudt en netjes maakt. Ook zijn zij deels betrokken bij de organisatie van Parijs-Roubaix. Tot slot wil de rennersvakbond dat de vrouw betrokken wordt bij een nieuwe campagne over veiligheid die wordt uitgezonden voor het internationale wielerpubliek. In dat geval moet de vrouw ook haar gezicht laten zien en zal ze dus extra in de schijnwerpers komen te staan.

Mocht de petjesgooier akkoord gaan met die drie eisen, dan ziet de UNCP af van een rechtszaak. Vakbondsvoorzitter Pascal Chartier gaat anders de aanklacht voortzetten in de rechtbank. De advocaat van de beschuldigde heeft het voorstel ontvangen. “We zullen die nu grondig bespreken om te zien of we er op in kunnen gaan. Mijn cliënte wil haar verantwoordelijkheid nemen, maar we willen de voorstellen wel eerst eens bekijken”, meldt ze.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.