Phil Bauhaus: “Ik weet dat ik de topsprinters kan kloppen”

donderdag 10 januari 2019 om 19:33
Phil Bauhaus: “Ik weet dat ik de topsprinters kan kloppen”

foto: Cor Vos

Phil Bauhaus begon 2018 nog denderend namens Team Sunweb met ritwinst in de Abu Dhabi Tour, maar de Duitser kwam de daaropvolgende maanden nauwelijks aan sprinten toe. Deels door gezondheidsproblemen, deels door ploegbelangen. “Bij Bahrain Merida krijg ik echter weer de kans om sprintkopman te zijn”, vertelt Bauhaus aan Cyclingnews.

De 24-jarige Bauhaus won tot dusver slechts een handjevol koersen, maar daar zitten wel enkele mooie zeges tussen. Zo won hij etappes in het Critérium du Dauphiné, de eerder genoemde Abu Dhabi Tour en de Ronde van Denemarken. Hij hoopt bij zijn nieuwe werkgever – uiteraard – nog meer te winnen.

Sprintritme 
Bij zijn vorige ploeg – Team Sunweb – kreeg hij de laatste tijd weinig kansen meer. En als hij wél die kans kreeg, gooide ziekte roet in het eten. “Ik hoop dit jaar dan ook meer kansen te krijgen, om zodoende weer in het sprintritme te komen. Ik hoop dat ik snel kan sprinten.” Wellicht volgende week al, als Bauhaus zal starten in de Tour Down Under.

Heeft de Duitser ook een bepaald aantal overwinningen in gedachten? “Daar doe ik niet aan”, is hij stellig. “Ik wil uiteindelijk gewoon sprinten met de wereldtop. Ik weet dat ik de topsprinters kan kloppen, dat heb ik namelijk al laten zien”, is Bauhaus vol vertrouwen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.