Philip Deignan: “Vaderschap zette zaken in een ander perspectief”
foto: Sirotti
vrijdag 30 november 2018 om 17:21

Philip Deignan: “Vaderschap zette zaken in een ander perspectief”

Philip Deignan heeft enkele dagen nadat hij aankondigde te stoppen met profwielrennen, zijn besluit nader toegelicht. Met name het vaderschap plaatste de zaken in een ander perspectief, laat hij weten via een perscommuniqué van zijn ploeg Sky. Deignan en zijn vrouw Lizzie Deignan, die in 2019 wél terugkeert in het peloton, kregen in september een dochter.

“Het is haast een surrealistisch moment als je je afscheid aankondigt. Het is echt een grote stap in je leven en het begin van een nieuwe periode”, zegt Deignan. “Het hield me de afgelopen maanden vaak bezig en ik nam de beslissing niet licht op. Ik heb er goed over nagedacht en ik had goede gesprekken met mijn vrouw en familie. Het was echt het juiste moment om te stoppen.”

Het vaderschap twee maanden geleden zette de zaken in een ander perspectief, geeft hij aan. “Ik moest dat meenemen in de overweging of ik zou doorgaan komend jaar, vooral nu Lizzie een comeback maakt en de komende jaren blijft koersen. We hadden plannen opgesteld voor elk scenario, maar het zou heel moeilijk worden.”

‘Veel opofferen en egoïstisch zijn’
“Ik wilde niet halfslachtig verdergaan, dus ik ben blij dat ik Lizzie nu volledig kan steunen om te werken aan geweldige resultaten, resultaten die ik nooit had kunnen bereiken. Om op het hoogste niveau te koersen, moet je zoveel opofferen en moet je op een bepaalde manier egoïstisch zijn. Er zijn veel vaders die koersen, maar ik denk dat het in onze situatie erg moeilijk zou zijn geweest.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.