Philipp Walsleben beëindigt veldritcarrière
Foto: Beobank-Corendon
donderdag 30 november 2017 om 11:03

Philipp Walsleben beëindigt veldritcarrière

Philipp Walsleben stopt per direct met veldrijden. Dat meldt zijn ploeg Beobank-Corendon. De 30-jarige Duitser wil zich volledig op het wegwielrennen focussen en heeft daarom in onderling overleg zijn contract ontbonden.

“Het veldrijden heeft mij heel veel gegeven, maar de laatste jaren bleven de resultaten uit”, aldus Walslebben. “Het is frustrerend als je leeft voor jouw sport en de beloningen uitblijven. Vorig seizoen speelde ik al met het idee om te stoppen, maar een goeie zomer en nieuwe moed trokken mij over de schreef om er nog eens volledig voor te gaan. Zonder succes. Na het Europees kampioenschap begon de molen in mijn hoofd weer stevig te draaien en de maandag na Gavere heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben 30 jaar en als ik mijn mogelijkheden op de weg wil ontdekken, dan kan ik geen maanden meer aanmodderen.”

De ploeggenoot van Mathieu van der Poel werd tijdens zijn carrière zes keer Duits kampioen veldrijden bij de elite. Daarnaast werd hij zowel wereldkampioen (Hoogerheide 2009) als Europees kampioen (Liévin 2008) bij de beloften.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
30 november 2017 11:05
In het begin van zn carrière leek ie echt aan te kunnen haken bij de Belgen. Zette helaas niet door
30 november 2017 11:19
Het clubje Belgen en Nederlanders wordt zo alleen maar dominanter. Internationalisering is mijn inziens broodnodig anders vervalt deze mooie sport in een lokale circus act.
30 november 2017 11:31
Dat is het toch al. Wat het voorlopig nog niet minder mooi maakt. Stybar is de enige uitzondering geweest de laatste 15 jaar verder was het altijd Nederland of België.
30 november 2017 12:03
@JaBo
Alsof dat nu nog niet het geval is.
30 november 2017 13:13
Pidcock komt er aan als buitenlander. Verder hadden de fransen met Mourey en Venturini subtoppers, net als tsjechie met Bina/ Simunek. Sagan en Allaphilipe waren goede kandidaat winnaars geweest, maar dat zullen we nooit weten..
30 november 2017 13:14
'Niet meer aanmodderen'. Prachtig gezegd
30 november 2017 13:46
Verstandige keuze. Maakte afgelopen Ronde van België een sterke indruk, hielp oa Mathieu aan diens ritzege. Als ie zich nog wat verder weet te ontwikkelen kan ie zomaar nog eens een WK Wielrennen halen gezien de matige breedte van het Duitse wielrennen.
30 november 2017 15:13
Is paar jaar te laat. Is een redelijke klimmer samen met gianni Vermeersch die ik ook graag de overstap zie maken.
30 november 2017 17:38
Weer een buitenlander minder in het veldrijden. Het probleem is dat de goede beloftevolle buitenlanders kiezen voor de weg of de mbt. Dit jaar zijn er twee subtoppers prof geworden. Bertolini uit Italië en orts uit Spanje. Spijtig dat deze jongens niet worden opgepikt door een Belgisch team. Dan zouden ze zeker progressie maken. Venturini heeft sinds dit jaar voor de weg gekozen. Zal nog maar een paar keer in actie komen in het veld.
30 november 2017 17:47
Pidcock gaat natuurlijk nooit tot zijn 23e blijven crossen, die is ook wereldklasse op de baan en weg wat wel olympische nummers zijn. Daarnaast zit voor hem het grote geld bij Sky.
Het beste wat het veldrijden zou kunnen overkomen is een Duitse wereldtopper. Als je Duitsland een beetje veldritgek zou kunnen krijgen is iedereen spekkoper.
30 november 2017 18:45
Het veldrijden is wel een sport geworden voor jonge gasten . Allemaal onder de 30 jaar

Om te reageren moet je ingelogd zijn.