Philipp Walsleben keert terug naar Corendon-Circus
Foto: Photopress.be
zondag 25 november 2018 om 17:58

Philipp Walsleben keert terug naar Corendon-Circus

Philipp Walsleben zal in 2019 uitkomen voor Corendon-Circus. Na een jaar afwezigheid keert de 31-jarige Duitser terug naar het vertrouwde nest van de gebroeders Roodhooft. Ditmaal niet om te crossen, Walsleben komt namelijk de ProContinentale wegploeg rond Mathieu van der Poel versterken. Dat vernam WielerFlits vanmiddag in Koksijde.

Walsleben – al sinds 2008 in dienst bij Christoph en Philip Roodhooft – liet eind 2017 zijn contract bij de veldritformatie ontbinden om zich vol te richten op een avontuur op de weg. Niet zonder succes, want in dienst van de Duitse clubploeg P&S Team Thüringen, won hij een etappe en het eindklassement in de Poolse rittenkoers Baltyk – Karkonosze Tour (2.2). Daar stond onder andere de ProContinentale CCC Sprandi Polkowice-formatie aan de start.

Walsleben wekte daarmee blijkbaar de interesse van enkele profploegen. De Duitser bevestigde vanochtend aan radsport-news dat hij een contract heeft getekend bij een ProContinentale ploeg, wij vernamen vanmiddag dat het om Corendon-Circus gaat. Na Dries De Bondt, Roy Jans, Lasse Norman Hansen, Jonas Rickaert, Stijn Devolder en Joeri Stallaert is hij de zevende nieuwkomer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.