‘Philippe Gilbert (37) kan voor drie jaar tekenen bij Lotto Soudal’
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2019 om 09:07

‘Philippe Gilbert (37) kan voor drie jaar tekenen bij Lotto Soudal’

Dat Philippe Gilbert op weg is naar Lotto Soudalwisten we al een tijdje. Maar volgens Het Nieuwsblad zou de 37-jarige klassiekerrenner een driejarig contract kunnen tekenen bij de WorldTour-ploeg. Gilbert komt nu nog uit voor Deceuninck-Quick-Step, maar lijkt na drie seizoenen op weg naar de uitgang.

Eerder meldde WielerFlits al dat Lotto Soudal zijn zinnen heeft gezet op Gilbert, dit jaar nog glansrijk winnaar van Parijs-Roubaix. Als we Het Nieuwsblad mogen geloven, dan is teammanager John Lelangue bereid om de oud-wereldkampioen een driejarig contract aan te bieden.

Mocht Gilbert inderdaad overstappen naar de grote concurrent, dan zal hij tot eind 2022 koersen voor Lotto Soudal. Lelangue bevestigde al dat hij constructieve gesprekken voert met het ‘kamp Gilbert’, al geniet de hoofdrolspeler ook interesse van Team Ineos, Dimension Data en Cofidis.

De voorkeur van Gilbert zou echter bij Lotto Soudal liggen, aangezien hij al eerder uitkwam voor de formatie. Een langer verblijf bij zijn huidige ploeg Deceuninck-Quick-Step lijkt uitgesloten, aangezien teammanager Patrick Lefevere niet bereid is om Gilbert een tweejarig contract voor te schotelen.

Veranderingen binnen Lotto Soudal 
Lotto Soudal is al een tijdje druk bezig om zich te versterken voor komend seizoen. Zo heeft de Duitse sprinter en klassiekerspecialist John Degenkolb al zijn ja-woord gegeven aan de ploeg. Degenkolb moet de vervanger worden van Tiesj Benoot, die dan weer vertrekt naar Team Sunweb.

Verder is het de vraag wat er met Victor Campenaerts gaat gebeuren. De uurrecordhouder zou het slachtoffer worden van het binnenhalen van Gilbert en Degenkolb, maar dat was nog voordat hoofdsponsors Nationale loterij Lotto en bouwfabrikant Soudal hun contract verlengden.

Soudal heeft zelfs besloten om zijn sponsoring gelijk te trekken met dat wat Lotto inbrengt. Het is alleen niet bekend of deze gelijkwaardigheid eventueel een verlengd verblijf van Campenaerts in de hand kan werken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.