‘Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet naar Tour de France’
foto: Ansa
dinsdag 2 juni 2015 om 13:42

‘Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet naar Tour de France’

Zowel Philippe Gilbert als Greg van Avermaet zal komende maand aan de start verschijnen van de Tour de France. Het tweetal steekt momenteel in goede vorm en dat wil de ploeg belonen. “We bekijken of het voor beide renners haalbaar is”, aldus ploegleider Valerio Piva.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In voorbereiding op ’s werelds grootste wedstrijd rijden de Belgen wel een verschillend programma. Van Avermaet zal aan de start verschijnen van het Criterium du Dauphiné, Philippe Gilbert zal deelnamen aan de Tour de Suisse. BMC zal de knoop pas na de Ronde van Zwitserland doorhakken, aldus Piva in Het Laatste Nieuws.

“Gilbert heeft zich niet ’total loss’ moeten rijden in de Giro”, zegt de ploegleider over de oud-wereldkampioen. Gilbert won wel twee ritten in Italië. “Af en toe zette hij zichzelf in spaarmodus. Dat scheelt.”

PIC523948831

Greg Van Avermaet won de Baloise Belgium Tour

Van Avermaet was afgelopen zondag de beste in de slotrit van de Baloise Belgium Tour en won daarmee ook het eindklassement. Hij verwacht echter een kind in de slotweek van de Ronde van Frankrijk. “Maar misschien is hij in die fase van de Tour niet echt meer nodig in de ploeg en kan hij probleemloos naar zijn hoogzwangere vrouw toe.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2015 13:48
Gilbert zie ik wel een rit winnen, Van Avermaet daarentegen...
2 juni 2015 13:50
Van Avermaet zou vol voor groen moeten gaan :)
2 juni 2015 13:51
Op alle muuraankomsten kan gilbert beter meedoen voor de winst dan v avermaet lijkt me
2 juni 2015 13:52
GVA piekt al het hele seizoen, dus waarom niet ook in de Tour? Hij kan best één of meer ritten winnen.
2 juni 2015 13:53
Laten we wel realistisch blijven, winnen zal ons Greg toch niet doen. Een stuk of wat tweede plaatsen, daar is ie wel toe in staat. ;)
2 juni 2015 13:56
Gilbert 1 en GVA 2(bijna eeuwige tweede, niet dan ;-))
2 juni 2015 13:56
Ach, wees eens iets minder negatief! Van Avermaet is gewoon één van de beste renners van het moment en kan zomaar een rit winnen (of meerdere). Wordt naar mijn insziens nog steeds beter en beter met de jaren. Hetzelfde geldt voor Gilbert, maar dan mogen ze elkaar wel niet in de weg rijden! Twee wereldtoppers uit eigen land, daar ben ik fier op! :D
2 juni 2015 14:01
Giro - Zwitserland - Tour, Philippe, echt waar?
2 juni 2015 14:03
De Ozonater kan misschien best een etappe pakken, Gilbert zeker, wel stoor ik me aan de houding van de ploegleiding: kijk maar hoever je komt, als je moe bent na 2 weken dan stap je maar uit. Als je jeuk hebt aan je dikke teen en dat brengt de voorbereiding voor je WK in de war, stap dan maar af... Pfff, dit is toch gewoon topsport (dacht ik)??
2 juni 2015 14:06
Toch wel bijzonder van BMC. Dit is weer voer voor de hele GvA - Gilbert hetze in België. Worden ze allebei niet beter van.
2 juni 2015 14:21
@vinnie Als GVA een rit wint en er na 2 weken mee op houdt hebben ze daar toch meer aan dan iemand mee laten gaan die geen rit wint? (Er vanuit gaan dat de kans groter is dat GVA een rit wint, dan zijn eventuele vervanger.
2 juni 2015 14:23
Het is vooral een teken dat met niet vol voor het klassement gaat met van garderen, maar ook een etappe wil.
Voor beide renners is er wel wat te doen in het begin: een waaier rit, een kasseien etappe & een waalse etappe.
Verder zou het wellicht de WK plannen van beide heren geen goed kunnen doen, waar van avermaet een goede uitslag zou kunnen rijden, en gilbert een goede outsider zou kunnen zijn, dus ik weet niet of ik zo happig zou zijn als Gilbert zijnde om direct nog een grote ronde te doen.
2 juni 2015 14:23
Utreg is nog ver ..
2 juni 2015 14:27
Wanneer wordt Van Avermaet verlost van Gilbert ?
Beide super de super renners die helemaal niet bij elkaar passen,
maar beter tegen elkaar zouden moeten uitkomen.
2 juni 2015 14:28
via is momenteel beter op de muurtjes eigenlijk? philippe of greg?
2 juni 2015 14:29
Haha lachen met Boonen, die nog niet eens een Giro kan uitrijden. Gilbert doet gewoon de dubbel...
2 juni 2015 14:44
@zomaareens: is dit een serieuze vraag?

Gilbert is al enkele jaren één van de kilometervreters van het peloton trouwens.
Denk dat hij 2 of 3 jaar terug zelf de meeste wedstrijdkilometers had van allemaal.
Ze hebben daardoor vorig jaar zijn programma wat minder zwaar gemaakt, maar de mens koerst gewoon te graag denk ik. :-)

En over het samen rijden van Greg en Phil. Zet ze volgend jaar aub beide aan de start van de RVV. Denk dat Gilbert eerder Vlaanderen wint ipv nog eens Luik. En de kansen van Greg verhogen ook als hij wat minder zenuwachtig zou doen door de aanwezigheid van Phil.
2 juni 2015 14:55
Gilbert is een Waelsche god, van Avermaet een Vlaemsche sukkelaer.

Allbei top-top-top-renners maar erg verschillend wanneer de meet in zicht is.
2 juni 2015 16:52
Gibert zou toch ook voor groen kunnen gaan???
2 juni 2015 17:43
GvA zijn vrouw bevalt tijdens de Tour dus begrijpelijk. Gilberto voor Groen
2 juni 2015 17:45
Gilbert kan wel eens verrassen met een ritoverwinning. Van Avermaet daarentegen gaat geen rit winnen, maar kan wel belangrijk zijn voor bv Gilbert. Van Avermaet hoort niet bij de wereldtop, omdat hij niet wint op het hoogste niveau. Gilbert doet dat wel en heeft meer kans op een rit. Maar het gaat zoizo lastig worden voor beide. Ook op de muur van huy zie ik geen van beide winnen.
2 juni 2015 17:47
Dus aangezien GvA zijn vrouw bevalt, laten ze hem beter thuis. Hij zei dat ze al binnen de eerste week kon bevallen. Greg wint dan maar Quebec en Montreal en wordt Wereldkampioen als papa!!! Gilbert Groen en Twee ritten in de Tour
2 juni 2015 18:53
Gilbert kan wel uitblinken in de Tour, maar ik had toch overwogen om hem op te sparen richting WK...
2 juni 2015 19:23
Lekker voor Van Garderen, weg vertrouwen in hem, dat er zo maar twee renners meegaan die toch niet veel zullen knechten (en ook nog eens niet voor elkaar...).
Zal gezellig worden aan tafel daar.
Gilbert gun ik wel een ritzege, maar... in de Tour niet echt een geweldig verleden opgebouwd.
2 juni 2015 21:16
@Turtlehead: Ja joh, ze kunnen beter 8 knechten voor van Garderen opstellen en wereldtoppers als Gilbert en van Avermaet thuislaten...

Laat Gilbert gewoon de Tour rijden. Als hij dan de Vuelta overslaat kan hij in Lombardije en het WK weer fris zijn. Van Avermaet kan je beter thuislaten bij zn vrouw.

Van Garderen heeft aan 5 of 6 knechten ook wel genoeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.