Gilbert gaat ook in laatste profjaar voor ontbrekende zege in Milaan-San Remo
Gilbert (links) met ploeggenoot Andreas Kron - foto: Cor Vos
zondag 16 januari 2022 om 11:01

Gilbert gaat ook in laatste profjaar voor ontbrekende zege in Milaan-San Remo

Philippe Gilbert was in zijn lange carrière al succesvol in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Milaan-San Remo staat echter nog niet op zijn palmares, maar de inmiddels 39-jarige Belg krijgt nog één kans om een hiaat op zijn palmares op te vullen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Gilbert stond al vaak aan de start van de Italiaanse lenteklassieker en was ook al een paar keer dicht bij de overwinning. In 2008 werd hij derde achter Fabian Cancellara en Filippo Pozzato en in 2011 kwam hij in zijn wonderjaar ook als derde over de streep in ‘La Primavera’, na Matthew Goss en Cancellara. De tijd begint nu echter te dringen voor Gilbert, al helemaal omdat hij zich opmaakt voor zijn laatste seizoen in het profpeloton.

De renner van Lotto Soudal droomt, ondanks het feit dat hij in de winter van zijn carrière zit, nog altijd van die ontbrekende zege in Milaan-San Remo. Mocht Gilbert dit jaar toch nog als eerste over de streep komen op de Via Roma, dan schrijft hij geschiedenis. De Belg voegt zich dan in een illuster rijtje van renners die alle monumenten wisten te winnen. Gilbert zou dan bovendien ook de oudste winnaar worden van Milaan-San Remo.

Gilbert op het podium van Milaan-San Remo, 2011 – foto: Cor Vos

“Ik ga voor die ontbrekende zege in Milaan-San Remo, aangezien ik weet hoe speciaal een overwinning is in San Remo. Dat geeft dan nog een extra dimensie aan mijn carrière. Ik focus me echter niet alleen op deze wedstrijd. Ik weet namelijk hoe moeilijk het is om daar te winnen”, aldus Gilbert in gesprek met RTBF.

‘Ik hoop dat ik nog eens kan winnen’
De Waal begint het nieuwe wielerjaar op het Spaanse eiland Mallorca en richt zich verder op onder meer de Ardennenklassiekers. Verder zit hij in de tien man tellende voorselectie voor de Tour.

“Ik wil me nog eens tonen, de pech en blessures achter mij laten. Ik heb de voorbije winter hard gewerkt en ik hoop dat ik daar in 2022 de vruchten van pluk en nog eens kan winnen. Dat zou me heel veel deugd doen. Ik rijd behalve de Omloop geen kasseikoersen. Je moet ergens keuzes maken en ik werk toe naar de Ardense klassiekers, de koersen waar het allemaal begon, mijn thuiswedstrijden en ik hoop dat het een groot feest wordt”, vertelt hij aan Belga.

Voorjaarsprogramma Philippe Gilbert

flag-es Challenge Mallorca (26-30 januari)
flag-fr Tour de La Provence (10-13 februari)
flag-be Omloop Het Nieuwsblad (26 februari)
flag-be Le Samyn (1 maart)
flag-fr Parijs-Nice (6-13 maart)
flag-it Milaan-San Remo (19 maart)
flag-es Ronde van Catalonië (21-27 maart)
flag-nl Volta Limburg Classic (2 april)
flag-nl Amstel Gold Race (10 april)
flag-be Brabantse Pijl (13 april)
flag-be Waalse Pijl (20 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (24 april)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.