Philippe Gilbert houdt deur naar de cross op een kier: “Tja, waarom niet?”
foto: Cor Vos
zaterdag 28 maart 2020 om 11:29

Philippe Gilbert houdt deur naar de cross op een kier: “Tja, waarom niet?”

Philippe Gilbert staat natuurlijk vooral bekend als wegrenner, maar ook in de cross heeft hij zijn sporen liggen. Zo betwistte hij in het verleden ook de Belgische kampioenschappen. Tegen een terugkeer in het veldrijden zegt hij nu niet direct nee.

Gilbert was gisteravond de vraagbaak in een Facebook Live-sessie met Sporza-journalist Ruben Van Gucht. Kijkers konden online hun vragen stellen aan de Lotto Soudal-renner en dat deed ook Sven Vanthourenhout, de huidige Belgische crossbondscoach. Of Gilbert nog eens komt crossen nu er nog weinig gekoerst wordt, wilde hij weten. “Tja, waarom niet?”, reageerde Gilbert.

“Zaken als training, voeding en rust blijven hetzelfde. Ik heb altijd gezegd dat ik dat ik graag eens met ambitie in het veld zou rijden, maar het wordt elk jaar moeilijker.” Dat dit misschien wel een jaar is als er nog weinig gekoerst wordt, pareerde Van Gucht. “Mathieu van der Poel kan het eens aan zijn vader vragen, Adrie deed het ook zo.”

Nog geen belofte
Toch deed de 37-jarige renner nog geen belofte. “Ik wil niet te snel ja zeggen. We gaan het zien.” Gilbert reed in het verleden meermaals in het veld. Inmiddels dertien jaar geleden reed hij voor het laatst het BK veldrijden. In de door Bart Wellens gewonnen titelstrijd eindigde hij destijds op plek negentien, in de kleuren van Française des Jeux.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2020 19:10
"Ik heb altijd gezegd dat ik dat ik graag eens met ambitie in het veld zou rijden, maar het wordt elk jaar moeilijker.” Dat dit misschien wel een jaar is als er nog weinig gekoerst wordt, pareerde Van Gucht. “Mathieu van der Poel kan het eens aan zijn vader vragen, Adrie deed het ook zo.”"

Ik kan hier geen touw aan vastknopen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.