Philippe Gilbert moest zich herpakken na niet-selectie: “Ik had even genoeg van de koers”
woensdag 24 juli 2019 om 12:42

Philippe Gilbert moest zich herpakken na niet-selectie: “Ik had even genoeg van de koers”

Voor Philippe Gilbert was het een grote teleurstelling dat hij deze maand ontbreekt in de Tour de France. Dat schrijft hij in zijn column in de krant Le Soir. De routinier werd dit jaar verrassend thuisgelaten voor La Grande Boucle.

“Dat ik niet mocht gaan heeft mij verrast. De communicatie was rampzalig”, aldus Gilbert. “Ik was nochtans overtuigd er naartoe te gaan, want er werd gezegd: “Als jij niet gaat, wie zou dan in je plaats gaan?” Op mijn leeftijd stelt men zelfs geen vragen meer. Aan de andere kant had ik veel liever gehad dat het team me na de klassiekers had verteld dat ik ‘geen absolute prioriteit’ was.”

Uit teleurstelling liet hij de fiets even voor wat het was. “Ik heb zes dagen niet gefietst. Ik had even genoeg van de koers. Dat is voor mij zeer ongewoon”, stelt hij. “Maar ik heb me ondertussen herpakt.” Daarnaast veranderde Gilbert binnen de ploeg van trainer. Waar hij eerder werd getraind door Tom Steels, maakt hij nu gebruik van de kennis van Remko Meeusen.

Vanavond maakt hij zijn wederoptreden in het criterium van de Adriatica Ionica Race, waar hij Remco Evenepoel tegenkomt als ploeggenoot. “Ik heb nog amper met hem gereden. Enkel het BK. Wij schelen 17 jaar. Het zal leuk worden!”, aldus Gilbert.

Na de vierdaagse rittenkoers staat voor Gilbert een deelname aan de London-Surrey Classic (4 augustus) en de BinckBank Tour (12-18 augustus) op het programma. Op 24 augustus staat hij aan de start van de Vuelta.

De 37-jarige oud-wereldkampioen heeft bij Deceunick-Quick-Step een aflopend contract. De komende drie jaar zal opnieuw de kleuren van Lotto Soudal verdedigen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.