Philippe Gilbert noemt zege in Vuelta-waaierrit historisch: “Heel speciaal”

Door , woensdag 11 september 2019 om 16:46
Philippe Gilbert noemt zege in Vuelta-waaierrit historisch: “Heel speciaal”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert heeft in Guadalajara zijn tweede ritzege in de Vuelta a España 2019 geboekt. De 37-jarige Belg van Deceuninck-Quick-Step trakteerde de wielerfans samen met zijn ploeggenoten op een dag vol spektakel. In extremis counterde hij topsprinter Sam Bennett en werkte Phil de harde arbeid van zijn ploeg vakkundig af. “Nooit meegemaakt”, jubelt hij.


“Deze overwinning is heel speciaal, echt historisch”, gaat Gilbert – die komende winter overstapt naar Lotto Soudal – nog een stapje verder. “Dat komt door de manier waarop we reden. Het was een gekkenhuis vanaf het startschot. Er zaten mannen mee die meedoen voor het algemeen klassement, zoals Nairo Quintana en onze eigen James Knox. Dat was goed. En zeven van de acht jongens uit onze ploeg waren mee. We hebben echt fantastisch goed gereden met elkaar. Dat was mooi om te zien.”

In den beginne was de kopgroep liefst 49 renners groot, ondanks dat er ontzettend hard gereden werd. “We hebben veel renners gelost”, vertelt Gilbert. “Onderweg verloren we ook een aantal jongens van onszelf. Maar het was echt bizar: soms reden we zelfs op het vlakke 75 kilometer per uur. We reden zó snel. Gemiddeld had ik volgens mij 110 RPM op mijn powermeter staan en gemiddeld 54 kilometer per uur. In heel mijn carrière heb ik dit nog nooit gedaan. En dat na zeventien jaar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.