Philippe Gilbert rijdt opnieuw liever geen Tour
Foto: Marcel Koch
vrijdag 12 februari 2016 om 10:05

Philippe Gilbert rijdt opnieuw liever geen Tour

Philippe Gilbert zou dit jaar het liefst de Tour de France opnieuw overslaan. Dat laat de renner van BMC weten in een interview met het Franse CyclismActu. De laatste keer dat hij zijn opwachting maakte in La Grande Boucle was in 2013.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Gilbert is met een goed gevoel begonnen aan het nieuwe seizoen. In de Dubai Tour werd hij al vijfde op de Hatta Dam. “Ik heb een goede winter achter de rug. De trainingskampen met BMC zijn goed verlopen. We hebben daar hard gewerkt en hopelijk zal dat zich uitbetalen. In Dubai voelde ik me al goed. Ik rij nu met Parijs-Nice en Milaan-Sanremo als doel.”

Een deelname aan de Tour de France is voor de 33-jarige Gilbert dit jaar geen must. “Ik sta mijn plaats vrijwillig af. Voor mij hoeft het niet. Indien de ploeg mij toch vraagt om te gaan, zal ik als professional daar gehoor aan geven”, geeft hij aan.

Gilbert maakt er geen geheim van dat de Olympische Spelen voor hem belangrijk zijn. Hij ziet een deelname aan de Tour als voorbereiding daarop niet als een must. “Er zijn andere manieren om de Spelen voor te bereiden, zoals de Ronde van Polen die nu ook in juli verreden wordt. Wanneer ik niet in de Tour start,  zijn er voldoende alternatieven.”

Komend weekend rijdt Gilbert in Spanje de Ronde van Murcia en de Clasica de Almeria. Hierna staat de Ruta del Sol (17-21 februari) op zijn programma.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
12 februari 2016 10:56
Quote:
Ik rij nu met Parijs-Nice en Milaan-Sanremo als doel.

Een paar dagen geleden zei hij ook nog dat hij nog geen programma had gekregen van zijn ploeg voor daarna.

Misschien kreeg hij wel al een stille wenk dat hij weer verbannen zou worden naar de ardennenklassiekers en wou hij geen polemiek starten. Maar anders toch niet echt hyperprofessioneel dat je in februari nog niet weet of je je op kassei, klimkoersen of allebei moet gaan richten.
12 februari 2016 11:03
Is het parcours van de olympische spelen niet veel te zwaar voor Gilbert
12 februari 2016 11:33
Gilbert moet lekker nog alles op de Ardennen gooien en zowel in de giro als vuelta op ritten jagen, weinig zeges zo mooi als die laagvliegende erop-en-erover afgelopen giro, zelfs zijn vooroprijdende ploeggenoot had geen idee wat er gebeurde
12 februari 2016 11:55
Heeft iemand een link naar het parcours van de olympische wegwedstrijd?
Edit: heb al een mooie gevonden. Pittig, maar volgens mij niet te zwaar voor Gilbert, sterker, het lijkt me dat hij daar echt wel wat te zoeken heeft!
12 februari 2016 12:07
Gilbert komt stilaan in een periode waarin men z'n koersen zorgvuldig moet uitkiezen en onder meer de Ardeense klassiekers liggen hem niet meer,want eerst boven aankomen was vroeger z'n kracht,maar een nieuwe generatie is inmiddels opgestaan.Neem nu eens de ploeg van B.M.C. zelf.... Ik beweer dat men de eerstvolgende jaren gaat opkijken tegen deze ploeg jongeren hier
Hij moet nu rijden en omzien.De tijd van op een klimmetje eerst boven komen is voor hem voorbij. En knecht spelen in de ronde kan je hem niet aandoen.Er is een tijd van komen en gaan,en ik vrees dat dit voor hem het geval is.Hij kan zeker fier achteruit kijken.Mensen,weet je nog dat jaar...
12 februari 2016 12:25
Vorig jaar wou hij dolgraag de Tour rijden, maar moest hij maar wachten op een selectie, tot zijn knieblessure dat probleem oploste.

Voor Rio lijkt een klimmersploeg men geschikter, de klim is er dacht ik 4km, in Firenze is al gebleken dat Gilbert tekort komt en Rio zou nog lastiger zijn.
Als je dan maar een 4-5 tal renners mag selecteren lijken anderen geschikter.

Benieuwd welke voorjaarswedstrijden hij zal rijden
12 februari 2016 12:32
Gilbert mag AGR nog best op zijn specialisme rekenen en in LBL 'carte blanche' gaan.
12 februari 2016 12:54
Dat belooft wat speciaals te gaan worden die Olympische wegrit in Rio ! Iedere WT-er van enige reputatie heeft er kennelijk natte dromen van. Persoonlijk kan en wil ik er me er nog helemaal niets bij voorstellen. Mijn horizon tijdens de waterkoude Hollandse winter wordt voorlopig nog gevormd door de voorjaarsklassiekers.
12 februari 2016 14:27
Gilbert moet zich focussen op AGR, de enige klassieker waar hij als absolute topfavoriet van start kan. In San-Remo moet hij een bondgenoot zoeken en het van wat verder proberen, want een jump op de Poggio lijkt onmogelijk. Ook zou ik hem graag nog eens RVV zien rijden, als vrijbuiter. De OS lijkt me iets te zwaar, maar België heeft sowieso geen renners voor dat parcours, dus is hij met zijn kwaliteiten en verleden een logische kopman.
12 februari 2016 14:54
Ligt het aan mij of krijgen steeds meer renners minder zin in de Tour de France vanwege alle hectiek en valpartijen?
12 februari 2016 15:06
@gibbedefluppe

Wat nog als bijsluiter erbij kan is dat Gilbert naarmate het weer beroerder en regenachtiger wordt zijn kansen aanzienlijk toenemen.
13 februari 2016 10:13
Het is niet meer de Gilbert van weleer, nog steeds goed maar niet (meer) die paar extra procenten extra om het verschil te maken, al meermalen geconstateerd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.