Philippe Gilbert slaat Vuelta over in voorbereiding op WK
foto: ANSA / DAL ZENNARO (archief)
dinsdag 14 juli 2015 om 07:45

Philippe Gilbert slaat Vuelta over in voorbereiding op WK

Philippe Gilbert zal in aanloop naar het wereldkampioenschap in Richmond geen Vuelta a España rijden. De renner van BMC zal naar Canada afreizen voor de WorldTour-wedstrijden in Québec en Montréal. Dat maakt hij bekend via zijn eigen website.

Geen Tour
Gilbert moest door een knieblessure de Tour de France missen. Eerder al had hij kritiek geuit op de ploegleiding van BMC. Na de Giro wilde BMC dat hij zich ging bewijzen in de Ronde van Zwitserland, maar daar had Phil na twee etappezeges in de Giro d’Italia geen boodschap aan. Hij had verwacht ook zonder voorbereidingskoers bij de Tourselectie te zitten. Uiteindelijk gaf de kwetsuur aan de knie de uitsluitsel: geen Tour.

Programma
Nu Gilbert hersteld is, maakt hij zich op voor zijn tweede deel van het seizoen. Hij begint eind deze maand in eigen land, waar hij de GP Pino Cerami en de Tour de Wallonie zal rijden. Begin augustus zakt hij af naar het Baskenland voor de Clasica San Sebastian, om anderhalve week later te starten in de Eneco Tour. De achtste maand van het jaar sluit hij af met de Vattenfall Cyclassics en de GP Ouest France – Plouay (beiden WorldTour).

In september staan slechts twee wedstrijden op de agenda voor de 33-jarige Waal, voor hij afreist naar het WK. In Canada zal hij deelnemen aan de Grand Prix’ van Québec en Montréal. De Vuelta a España zal hij dus niet rijden. In het verleden wist Gilbert al vijf ritzeges te boeken in de Spaanse grote ronde. Op 27 september staat het wereldkampioenschap in Richmond op de planning. De afsluiter van het seizoen is de Ronde van Lombardije.

Resterende programma Philippe Gilbert
22 juli – flag-be GP Pino Cerami (1.1)
25-29 juli – flag-be Tour de Wallonie (2.HC)
1 augustus – flag-es Clasica San Sebastian (1.UWT)
10-16 augustus – flag-nlflag-be Eneco Tour (2.UWT)
23 augustus – flag-de Vattenfall Cyclassics (1.UWT)
30 augustus – flag-fr GP Ouest France – Plouay (1.UWT)
11 september – flag-ca GP Québec (1.UWT)
13 september – flag-ca GP Montréal (1.UWT)
27 september – flag-us WK op de weg Richmond
4 oktober – flag-it Ronde van Lombardije (1.UWT)

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2015 09:53
Gilbert is blijkbaar al zeker van zijn WK-selectie :)
14 juli 2015 10:27
Als je al eens wereldkampioen bent geweest, vorig jaar zot veel werk hebt verricht en twee giro etappes op zak hebt, mag je wel verwachten dat je naar het WK mag .
14 juli 2015 10:28
Tuurlijk: 2 ritten in de Giro! Met een breukje in de knie! een van de weinige Belgen dit seizoen die iets afgemaakt heeft. niet dat de belgen slecht rijden, maar je kan echt niet om Gilbert heen.
14 juli 2015 10:55
Toch wel begrijpelijk. weinig in de Vuelta te zoeken en hij lijkt een beetje klaar met BMC.
Een wereldtitel is voor iedere ploeg interessant dus ik snap dat hij daar voor gaat.
14 juli 2015 11:29
Gilbert, Van Avermaet en Boonen zullen wel de kopmannen zijn op het wk.
14 juli 2015 13:03
Met het WK in de VS lijkt het mij geen slecht keuze om af te zakken naar Canada. Ik verwacht dat wel meerdere favorieten hier de voorkeur aan zullen geven. Cancellara blijkbaar niet, maar die gaat voor meer wedstrijdritme in de Vuelta denk ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.