Philippe Gilbert sprint naar zege op Formule 1-circuit in Tour de La Provence
foto: Tour de La Provence
zaterdag 16 februari 2019 om 16:11

Philippe Gilbert sprint naar zege op Formule 1-circuit in Tour de La Provence

Philippe Gilbert heeft de derde etappe in de Tour de La Provence gewonnen. De coureur van Deceuninck-Quick Step was na een dag waarin de klassementsrenners zich volop toonden na een sprint de beste op het Formule 1-circuit Le Castellet. Toms Skujins en Tony Gallopin werden naar de plekken twee en drie verwezen. Gorka Izagirre behield de leiderstrui.

Spektakel in de Tour de La Provence! In de derde etappe van de ronde door de Provence werd een lokale ronde rondom het Formule 1-circuit in Le Castellet uitgetekend. Met de beklimming van Le Brulat (3 kilometer à 7% gemiddeld) elke ronde, zou het een belangrijke dag voor het klassement worden.

Kopgroep met sterke coureurs
Een sterke kopgroep met daarin een aantal WorldTour-renners koos al vroeg het hazenpad. Quentin Jauregui, Matteo Moschetti, Michael Gogl, Kasper Asgreen, Mathias Brändle, Dries De Bondt, Anthony Maldonado en Lennard Kämna draaiden een dag rondjes in de kopgroep. Een voorsprong van drie minuten bleek voor hen niet voldoende te zijn.

Le Brulat zorgt voor spektakel, niet voor verschillen
In de laatste ronde werden zij ingerekend, waarna het wachten was op de aanvallen van de grote namen op de laatste beklimming van Le Brulat. Deze aanvallen kwamen er vervolgens ook. David Gaudu en Thibaut Pinot openden al vroeg de debatten, waarna alleen Guillaume Martin, Edward Dunbar en Rudy Molard konden volgen. Later sloten ook leider Izagirre, Simon Clarke en Gilbert nog aan.

Gilbert sprint naar de zege
Een select groepje der favorieten reed vervolgens het Formule 1-circuit op. Daar ontaarde de strijd om de etappezege in een tactisch ploegenspel, waarin Groupama-FDJ met drie coureurs vooraan het voortouw nam. Steeds meer coureurs sloten vervolgens vanuit de achtergrond weer aan, waardoor het in extremis uitliep op een sprint. In de sprint was het vervolgens Philippe Gilbert die de beste bleek te zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.