Philippe Gilbert stelt zich kandidaat voor atletencommissie UCI

donderdag 16 september 2021 om 13:08
Philippe Gilbert stelt zich kandidaat voor atletencommissie UCI

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert hoopt komende vier jaar deel uit de maken van de atletencommissie van de UCI. De 39-jarige coureur van Lotto Soudal heeft zich kandidaat gesteld, blijkt uit berichtgeving van de internationale wielerunie. Gilbert krijgt concurrentie van Toms Skujiņš van Trek-Segafredo.

Gilbert en Skujiņš zijn de enige kandidaten bij de mannen. Een van hen zal gekozen worden als mannelijke vertegenwoordiger namens het wegwielrennen in de atletencommissie. Bij de vrouwen zijn er drie rensters kandidaat voor een plek in de commissie: Sofiia Shevchenko, Ruth Winder en Varvara Fasoi.

Tijdens het aankomende WK wielrennen in België (19-26 september) kunnen alle deelnemende eliterenners stemmen. Zij mogen hun voorkeur uitspreken voor een mannelijke en een vrouwelijke kandidaat. Dat stemmen kan bij het startpodium van de wegwedstrijden en de uitgang van de mixed zone na afloop daarvan.

Op dinsdag 28 september wordt bekend wie toetreden tot de atletencommissie. De gelukkigen worden gekozen voor een termijn van vier jaar, tot en met het UCI-congres van 2025. Zij worden dan de opvolgers van Marianne Vos en Bernhard Eisel, die in 2017 gekozen werden.

Kandidaten atletencommissie UCI
Vrouwen
flag-gr Varvara Fasoi (Eneicat-RBH Global-Martin Villa)
flag-ua Sofiia Shevchenko (Liv Cycling Team)
flag-us Ruth Winder (Trek-Segafredo)

Mannen
flag-be Philippe Gilbert (Lotto Soudal)
flag-lv Toms Skujiņš (Trek-Segafredo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.