Philipsen blij met tweede plek: “Dit is sowieso een opsteker”
foto: Cor Vos
woensdag 24 maart 2021 om 17:55

Philipsen blij met tweede plek: “Dit is sowieso een opsteker”

Jasper Philipsen was in 2018 derde bij zijn eerste deelname aan de OxyClean Classic Brugge-De Panne, toen nog de Driedaagse Brugge-De Panne. Nu stond de jonge Belg van Alpecin-Fenix een treetje hoger op het podium. Achter Sam Bennett werd hij tweede.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen koos in de eindsprint het wiel van Bennett. “Hij had duidelijk nog de sterkste ploeg op het eind. Ik denk dat dát het ideale wiel was om in te zitten. Toen voelde ik dat ik iets teveel in de wind moest rijden, dus toen heb ik gewoon aangezet. Het was wind mee, dus wie weet kon ik ze nog verrassen. Op het einde voelde ik de benen wel leeglopen. Zei Bennett dat het wind op kop was? Oei, dan is een van ons twee fout”, lachte de jonge Belg. “Normaal gezien was het altijd meewind, maar misschien was de wind een beetje gedraaid.”

Het was de hele dag opletten, vertelde hij verder. “Er waren heel veel hindernissen op de weg. Het peloton was redelijk nerveus omdat er in deze streek altijd wel kans is op waaiervorming, maar ik denk dat vandaag wel redelijk duidelijk was dat het een massasprint werd. Ik denk dat ik gewoon tevreden mag zijn dat ik weer meedoe. Dit is sowieso een opsteker en ik denk dat ik gewoon blij mag zijn hiermee. Hopelijk kan ik in de komende koersen nog een stapje hoger zetten.” Komende weken rijdt hij ook Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs nog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.