Philipsen derde in koninginnenrit: “Blij met de conditie, maar ook geen bijzondere prestatie”
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2024 om 10:37

Philipsen derde in koninginnenrit: “Blij met de conditie, maar ook geen bijzondere prestatie”

Jasper Philipsen lijkt klaar om ook dit jaar weer een hoofdrol te vertolken in de Tour de France. De Belgische sprinter eindigde zaterdag namelijk als derde in de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour. Al wil de renner van Alpecin-Deceuninck ook niet te hard van stapel lopen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen werd vooraf toch niet beschouwd als een kandidaat-ritwinnaar in Durbuy, maar mocht na ruim vier uur koers toch sprinten om de overwinning. Tot zijn eigen verbazing? “Ja en nee. Ik had niet meer gedacht dat ik nog derde zou worden, maar ik dacht wel dat ik niet gelost zou worden met de wind die in het nadeel stond”, liet de 26-jarige renner na afloop weten in gesprek met Het Nieuwsblad.

De rappe man won eerder in de Baloise Belgium Tour al de rit met aankomst in Zichem, maar een twee op twee bleek te hoog gegrepen. “Ik weet dat ik vrij explosief ben en het is een relatief korte klim” doelt Philipsen op de Muur van Durbuy (1,2 km aan 6,2%). “Ik voelde me nog wel oké omdat we de koers niet echt moesten dragen.”

“De koers heeft lang in een vaste plooi gezeten, waardoor ik mezelf wat afzijdig kan houden. En we zitten hier natuurlijk ook niet met een Tourpeloton, al rijden er hier ook wel steengoede renners tussen. Dit is een goeie indicatie van hoe het met de conditie gesteld is en ik ben blij met de conditie, maar deze prestatie is nu ook niets bijzonders”, is Philipsen van mening.

Alles nog mogelijk in en rond Brussel
In het algemeen klassement van de Baloise Belgium Tour vindt Philipsen zichzelf terug op een vierde plaats. Zijn achterstand op leider Søren Wærenskjold bedraagt zeventien seconden. In de slotrit naar Brussel zijn er onderweg nog maximaal negen bonificatieseconden te verdienen tijdens de Gouden Kilometer. Ook aan de streep liggen er nog tien boniseconden klaar voor de ritwinnaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.