Philipsen neemt de puntentrui mee naar huis: “Geweldig gevoel”
foto: Cor Vos
zondag 26 januari 2020 om 12:04

Philipsen neemt de puntentrui mee naar huis: “Geweldig gevoel”

Jasper Philipsen won dan wel geen etappe in de Tour Down Under, de beloftevolle sprinter van UAE Emirates mocht na afloop van de slotetappe wel de blauwe puntentrui in ontvangst nemen. “Het is een geweldig gevoel”, zo vertelde Philipsen na zes dagen koers.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 21-jarige Philipsen verzamelde de voorbije week de nodige ereplaatsen. Zo werd hij tweede in de openingsetappe naar Tanunda, derde in Murray Bridge, vierde in Stirling en vijfde in Victor Harbor. Het leverde hem de blauwe puntentrui op, voor sprintkanonnen als Caleb Ewan en Sam Bennett.

“Het is geweldig om na een week Tour Down Under de puntentrui te winnen. De ploeg reed ook vandaag fantastisch. De koers liep anders dan we vooraf hadden verwacht.” De Italiaanse puncheur Diego Ulissi slaagde er op Willunga Hill in om de tweede plaats in het klassement te veroveren, achter de ongenaakbare Richie Porte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.