Philipsen speerpunt bij UAE Emirates voor Belgische 1.1-koersen

maandag 17 juni 2019 om 11:43
Philipsen speerpunt bij UAE Emirates voor Belgische 1.1-koersen

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen hoopt zich de komende dagen te kunnen tonen in de drie volgende Belgische 1.1-koersen. Bij UAE Emirates is de pas 21-jarige Belg namelijk de aangewezen kopman voor Dwars door het Hageland, de Heistse Pijl en de Elfstedenronde (21-23 juni)

“Weliswaar reed ik deze drie koersen nog nooit, maar wel ken ik de wegen goed”, laat Philipsen weten middels een perscommuniqué. “Dit zijn typische Belgische wedstrijden met een heuvelig parcours en smalle, technische secties. Ze zijn op het lijf geschreven van de snelle afmakers en de renners die dit type parcours goed aankunnen.”

Afgelopen week streed Philipsen in de Baloise Belgium Tour in de shirts van de Belgische nationale selectie bij afwezigheid van zijn ploeg UAE Emirates. Met drie top 10-klasseringen en een zesde plaats in het algemeen klassement kan hij met tevredenheid terugkijken op zijn optreden in eigen land. Het biedt perspectief voor de komende drie koersen.

Aan zijn motivatie zal het in ieder geval niet liggen. “Ik ben erg gemotiveerd. Koersen op Belgische wegen is altijd speciaal voor me en ik hoop dat ik kan meestrijden om de topresultaten.” Naast Philipsen selecteerde de ploeg ook de Italianen Roberto Ferrari en Oliviero Troia, de Colombiaan Cristian Muñoz en de Australiër Rory Sutherland.

Selectie UAE Emirates voor flag-be Dwars door het Hageland, Heistse Pijl en Elfstedenronde
flag-it Roberto Ferrari
flag-co Cristian Muñoz
flag-be Jasper Philipsen
flag-au Rory Sutherland
flag-it Oliviero Troia

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.