Phinney blijft nog een jaar bij Trek-Livestrong
maandag 17 augustus 2009 om 14:00

Phinney blijft nog een jaar bij Trek-Livestrong

Taylor Phinney zal ook volgend jaar als belofte in dienst van Trek-Livestrong uitkomen. Hiermee drukt de wereldkampioen achtervolging de geruchten over een eventuele overgang naar Lance Armstrongs ploeg RadioShack de kop in.

“Ik ben er 99% zeker van dat ik volgend jaar geen prof zal worden bij RadioShack. Ik zal nog een jaar in het U23-circuit rondrijden om meer ervaring op te doen en om me nog wat verder te ontwikkelen. Ik denk dat ik nu nog niet klaar ben voor de Pro-Tour, maar overweeg wel om na volgend seizoen prof te worden bij RadioShack”, aldus Phinney, die bevestigde dat er interesse was: “Het was zeker een optie, maar zowel ik, Lance en Axel Merckx (zijn ploegleider bij Livestrong, red.) dachten dat het beter was voor mijn ontwikkeling om nog een jaartje te wachten.”

Momenteel is de 19-jarige Phinney herstellende van een zware val in Juli. Het lijkt er op dat de telentvolle Amerikaan dit seizoen niet meer op de weg in actie komt: “Er is een kans dat ik nog de Tour de l’Avenir rijdt en daarna het wereldkampioenschap, maar ik denk dat ik er niet klaar voor ben. Geen ramp, want dan ga ik gewoon weer op de baan fietsen.”

“There’s a bright side to everything”, besloot de winnaar van de belofteneditie van Parijs Roubaix dit jaar, die liet weten de weg en baan zo lang mogelijk te willen combineren

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.