Phinney, Froome, Chavanel rijden Chrono des Nations

dinsdag 9 oktober 2012 om 17:12

Taylor Phinney

foto: Sirotti

Taylor Phinney, Christopher Froome en Sylvain Chavanel hebben hun deelname aan Chrono des Nations bevestigt, meldt de site van de koers. Chrono des Nations is een tijdrit van ongeveer 50 kilometer rond de Franse plaats Les Herbiers. Vorig jaar ging Tony Martin aan de haal met de winst.

BMC-renner Taylor Phinney, die op het WK zilver pakte achter Martin, rijdt voor het eerst mee bij de profs. De Amerikaan won dit jaar onder andere de eerste tijdrit in de Giro d’Italia en de individuele tijdrit in de Ronde van Colorado. Ook voor de Brit Christopher Froome van Sky, die tweede werd in de Tour de France, vierde in de Vuelta a Espana en olympisch brons op de tijdrit in zijn eigen land pakte, is het de eerste keer dat hij meedoet.

Net als voor Phinney en Froome, is het voor Sylvain Chavanel, viermalig Frans kampioen tijdrijden en winnaar van WK Goud voor de ploegentijdrit met zijn ploeg OmegaPharma-Quick Step, deelname aan Chrono des Nations een de eerste keer.

De Chrono des Nations is twee keer door een Nederlander gewonnen, in 1989 won Marco Jeletich en in 2008 ontving Stef Clement de bloemen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.