Phinney: “Nu wil ik graag prof worden”
zaterdag 13 februari 2010 om 13:47

Phinney: “Nu wil ik graag prof worden”

Met twee top-tien klasseringen in de massasprints van de Tour of Qatar ging het debuut van Taylor Phinney bij de profs niet onopgemerkt voorbij. De pas 19-jarige Amerikaan kon zich als lid van de opleidingsploeg Trek-Livestrong al met de grote mannen meten en trekt daar conclusies uit.

“Ik heb nu meer duidelijkheid over welke kant ik op wil met mijn carrière, en dat is de weg”, vertelt Phinney aan Cyclingnews. De regerend wereldkampioen achtervolging op de baan bereidt zich momenteel voor op de wereldkampioenschappen op de baan in Kopenhagen, die in maart plaats vinden.

“Ik weet niet zeker of ik prof wordt, of bij het onder 23 team blijf. Maar gebaseerd op mijn ervaringen met het racen met de profs hier, wordt het een steeds logischer beslissing.” Het meedoen aan de massasprints vond de jonge Amerikaan een prachtige ervaring. “Dichter bij een videogame kun je niet komen. Hier met Boonen, Farrar en de anderen om een positie strijden is zo cool. Ik probeer net als Boonen mijn weg te vinden tussen de gaatjes.”

Toch zal Phinney waarschijnlijk pas in 2011 een profcontract tekenen. “Ik heb een tweejarige overeenkomst met Trek-Livestrong en RadioShack heeft volgend jaar de eerste optie. Ik kies dus voor hen als aanbiedingen van andere teams even goed zijn. In ieder geval wil ik volgend jaar weer terugkomen in Qatar!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.